Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Expoziţie de artă tradiţională chineză

Expoziţie de artă tradiţională chineză imprimare

30.01.2019  

La data de 30 ianuarie, în cadrul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei a avut loc deschiderea expoziţiei de arta tradiţională chineză.

 

Cultura chineză a fost prezentată printr-o seria de lucrări grafice, artă decorativă şi sculptură mică la Muzeul Naţional de Artă. Lucrările expuse având o varietate gamă cromatică şi tematică,cuprinzând de la cele mai vechi personaje legendare până la reprezentare de sfinţi din religia taoistă, din evul mediu.

La eveniment au fost prezenţi nu doar admiratorii artelor şi culturii chineze, dar şi ambasadori Chinei şi Uniunii Europene, precum şi oamenii artei. Expoziţia este inaugurată de către Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, în parteneriat cu Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova şi va fi deschisă până la data de 3 martie.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.