Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  O seară cu „Săgeţi” şi „Parodii”

O seară cu „Săgeţi” şi „Parodii” imprimare

18.02.2019  

Plină de amintiri și umor – așa s-a petrecut „Seara Poetică Petru Cărare”, dedicată apariţiei volumelor „Săgeţi” şi „Parodii”. Deși interzisă în timpul Uniunii Sovietice pentru caracterul său provocator care a indignat autorităţile anilor `70, cartea „Săgeţi” a adunat la re-lansarea sa nume notorii ale literaturii autohtone.

Chiar dacă, din cauza vârstei înaintate însuşi autorul volumelor nu a reuşit să fie prezent la lansare, cărţile i-au marcat prezenţa în fiecare clipă a serii. Printre invitaţii serii numărându-se  şi „eroii” a căror poezii au fost ridiculizate în volumul „Parodii”. Dedicaţiile sarcastice puneau în lumină nume mai puţin cunoscute pe atunci, dar care au devenit răsunătoare peste ani.

 

Vsevolod Cernei,  Vasile Romanciuc, Arcadie Suceveanu şi Marcela Benea sunt doar câţiva dintre poeţii a căror versuri au fost parodiate de renumitul scriitor. Prezenţi la eveniment, ei au recitit cu drag parodiile versurilor lor, amintindu-şi nostalgic de ziua în care l-au cunoscut pe Petru Cărare.

La cei 83 de ani, scriitorul Petru Cărare a lansat peste 40 de volume. Printre operele sale se numără poezii, cărţi dedicate copiilor, dar şi două volume de proză.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.