Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Adriana Ungureanu lansează cartea „URMA PAȘILOR EI. Iulia Hasdeu între viaţă și nemurire”

Adriana Ungureanu lansează cartea „URMA PAȘILOR EI. Iulia Hasdeu între viaţă și nemurire” imprimare

08.04.2019  

Pe 20 aprilie, ora 13:00, Adriana Ungureanu va lansa cartea „URMA PAȘILOR EI. Iulia Hasdeu între viaţă și nemurire”, dedicată personalității literare Iulia Hasdeu.

Evenimentul se va desfășura într-o ambianță inedită, unde iarba verde și copacii înfloriți vor da tonul la Muzeul Satului, Biserica din Lemn „Adormirea Maicii Domnului”.

În cadrul lansării vor participa mai multe personalități cunoscute: actrița Ana Tkacenko, interpreta Maria Gheorghiu, jurnalista Mariana Butnaru, iar moderatoare va fi jurnalista Tatiana Slivca. Cei prezenți la eveniment vor avea ocazia să o cunoscă pe autoare, cât și să procure cartea cu autograf.

Fragmente din cartea „URMA PAȘILOR EI. Iulia Hasdeu între viaţă și nemurire”:

Orice om are gânduri ascunse, un univers al lui în care, din când în când, evadează, pentru a-și privi sinele, ca și cum s-ar afla în toată goliciunea în fața unei oglinzi, admirându-se sau îngrozindu-se de ceea ce vede, fără ca cineva să simtă sau să aibă vreo bănuială”.

Dumnezeu țese viețile oamenilor printr-o urzeală în care, la un moment dat, se întâlnesc unii cu alții, cumva, undeva în Univers.

Cei de pe Pământ definesc acest fenomen „coincidență”. În lumea spiritelor se numește „karma”. De fapt, totul este o alegere, de dincolo, pentru aici. Iar ceea ce se întâmplă aici, se proiectează dincolo. Eu am ales să fiu ceea ce sunt, iar ea m-a ales pe mine”.

Ajunsesem să mă bucur de cel mai frumos loc de pe Pământ" care devenea, pentru mine, locul unde pășeam - munte, mare sau deșert. Călătoria era pentru mine o binecuvântare, o șansă a sufletului de a-și dori sa revină unde îi plăcuse cândva... Înțelesesem, în sfârșit, ce însemna să las o parte din mine undeva. Un loc minunat nu purta doar peisaje greu de cuprins în cuvinte, ci emana o energie care îmi menținea trează o trăire pe care o accesam repetat, din când in când, prin puterea gândului, teleportându-mă acolo. Credeam în conexiunea mea totală cu natura, înțelegând că nu doar oamenii aveau o menire, ci locurile fuseseră create pentru a căpăta o menire a lor, sfințindu-se parcă în urma celor care pășiseră pe acolo înaintea mea, imaginându-mi-i în timpul meu”.

Evenimentul este organizat de către Elibraria.eu, iar mai multe informații pot fi urmărite pe pagina de Facebook.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.