Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Lansarea volumului „A(II)Rh+eu & Apa.3D” de Emilian Galaicu-Păun

Lansarea volumului „A(II)Rh+eu & Apa.3D” de Emilian Galaicu-Păun imprimare

20.06.2019  

„Dialogie”, „trilingvism”, „carte în două cărți”, „o carte cu link-uri” – volumul A(II)Rh+eu & Apa.3D semnat de Emilian Galaicu-Păun a fost lansat recent la Librăria din Centru.

„Este de fapt o carte în două cărți. Primul titlu se citește foarte simplu „Arheu”, este un concept filozofic, este scris într-un fel aparte, acea grupă sanguină, grupa a II-a pozitivă a mea și se adaugă un eu, deci cumva asumarea în carne și oase a conceptului. Celălalt titlu se citește „Apatrid”, este vorba despre un volum mai degrabă funerar, sunt poeți dragi inimii mele care au plecat în lumea celor drepți”, a precizat autorul A(II)Rh+eu & Apa.3D, Emilian Galaicu-Păun.

Este un volum cu totul diferit de scrierile anterioare, de la versurile lungi care abia încăpeau în paginile de carte se trece la „poeziile lumânări”. Este un volum în care atât forma cât și conținutul te provoacă să cauți răspunsuri și pe măsură ce le găsești acestea să vină însoțite de noi semne de întrebare.

Fiecare dintre vorbitorii care au participat alături de autor la lansarea de la Librăria din Centru – Tamara Cărăuș, Mircea V. Ciobanu, Alex. Cosmescu - a venit să ofere propria perspectivă pentru A(II)Rh+eu & Apa.3D.

Mircea V. Ciobanu punctează că acest volum este o invitație la lectură, prin care un vers al unei poezii te provoacă să citești o altă poezie. 

Tamara Cărăuș a desfășurat sintagma de Eros și Thanatos, definind sexul ca și cea mai actuală formă de transcendență umană. 

Eu-l autorului, în viziunea lui Alex. Cosmescu, este suspendat în timp și se definește ca o experiență ce a avut loc deja.

Volumul de poezii A(II)Rh+eu & Apa.3D este o varietate de forme și conținuturi care se constituie un tot întreg la finalul lecturii și o invitație la lectură, o mulțime de link-uri care fac trimitere la numele eminente ale poeziei.

Vlada Popsuico

Imagini: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.