Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Asociația Culturală MIORIȚA din Portugalia promovează tradițiile naționale

Asociația Culturală MIORIȚA din Portugalia promovează tradițiile naționale imprimare

28.06.2019  

Asociația Culturală a Imigranților Moldoveni Miorița din Portugalia a reprezentat Republica Moldova în cadrul Zilelor Culturii. Organizatorii evenimentului au fost primăria orașului Barreiro, sectorul Seixalinho, Santo André și Verderena.

Identitatea culturală a oricărei localități rurale sau urbane  reprezintă o importantă sursă pentru dezvoltarea locală şi este caracterizată de un patrimoniu cultural material și imaterial divers. În această ordine de idei, moștenirea, identitatea culturală reprezentată prin valori, obiceiuri, artizanat, costume și diverse simboluri împărtășite de comunitățile de imigranți sunt o adevărată sursă de evoluție interculturală atât la nivel local, cât și la nivel național.

 Asociația Culturală a Imigranților Moldoveni MIORIȚA din Portugalia a reprezentat Republica Moldova în cele mai frumoase culori și cu cele mai dulci arome în cadrul acestor zile.  Sprijinirea conservării patrimoniului local şi a tradiţiilor este importantă și în ceea ce priveşte aprofundarea relațiilor de prietenie între diverse comunități care își au reședința în această zonă a Portugaliei.

 Activitățile tradiționale sunt o modalitate de promovare a culturii fiecărei țări, cu un efect pozitiv asupra atragerii turiştilor şi cu beneficii economice pentru tarile de origine. Acest motiv face ca membrii Asociației MIORIȚA să-și dea aportul și contribuția, în mod voluntar, deja de mai mult de 13 ani, ca să prezinte Moldova cu toate bogățiile sale materiale și imateriale.

 

Sursa: Asociația MIORIȚA Portugalia

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.