Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Radu Rățoi a ocupat locul I la Cupa Mondială la Acordeon

Radu Rățoi a ocupat locul I la Cupa Mondială la Acordeon imprimare

21.08.2019  

Radu Rățoi este tânărul basarabean, care la vârsta de 20 de ani s-a clasat pe locul I la Cupa Mondiala la Acordeon (The INTERNATIONAL COMPETITION FOR ACCORDION SOLOISTS 2019).

Cupa Mondială la Acordeon s-a desfășurat în perioada de 12 - 17 august, în Szenzhen, China, Radu Rățoi ocupând Locul I în categoria Masters.

Despre turul său în China, Radu Rățoi a scris pe pagina sa de Facebook:

„ O săptămână impresionantă în Shenzhen, China la Coupe Mondiale 2019. În prima zi am cântat la concertul de deschidere Concerto no.1 by V. Zolotaryov. A doua zi am cântat Solo fiind câștigătorul anului precedent în categoria Senior Classic și Senior Variete. În a treia zi, la orele 08:30, am cântat în categoria Masters la Cupa Mondială. Beijing, aștept cu nerăbdare să cânt solo la concertul care urmează aici.” (n.r. tradus din engleză)

La începutul acestui an, Radu Rățoi a ocupat locul întâi la diverse concursuri internaționale de acordeon din Vilnius (Lituania), Victoria (Canada) și Kaunas (Lituania) și a ocupat locul de frunte la unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale de acordeon, DER INTERNATIONALE AKKORDEONWETTBEWERB KLINGENTHA.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.