Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  De Reuniunea Teatrelor se privesc spectacole!

De Reuniunea Teatrelor se privesc spectacole! imprimare

20.09.2019  

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, ediția a 5-a este plină de surprize. Pe lângă numeroase piese iconice, la data de 19 și 20 septembrie a avut loc premiera spectacolului radiofonic „Anastasia Dicescu – Bucuria muzicii”.

 

Început cu un cuvânt de salut din partea scenaristei Manuela Popescu, piesa a surprins și a ținut întreg publicul aproape de acele evenimente întâmplate și aproape de protagoniști pe tot parcursul. „Anastasia Dicescu trebuie să rămână în memoria publicului ca fiind o persoană veselă și tonică, pentru că așa era ea. S-a dedicat mult muzicii și și-a dorit ca muzica s-o exprime” relatează Manuela.

„Despre Anastasia Dicescu nu cunoșteam nimic până la moment, însă de acum știu și chiar mi-am propus să împărtășesc la toți această istorie a neamului nostru. Și sunt de părerea că această cunoaștere a rădăcinilor ne formează nu doar ca neam ci și ca individ pe fiecare în parte” spune Gabriela Pantelei, spectatoare.

O piesă cu momente de bucurie și cu unele mai sumbre, acesta este rezultatul care s-a primit și de care regizorii se mândresc. Portretul Anastasiei Dicescu și istoria prin care a trecut neamul nostru, aceste lucruri au fost scoase la iveală acum. „Grație acelui jurnal, oferit de familie, am scos în evidență momente din viața Anastasiei Dicescu care până la anul 1990 și un pic chiar și mai târziu erau interzise, erau cenzurate, acum însă consider că e un moment de descoperire și bucurie deopotrivă” susține actorul și regizorul Petru Hadârcă.

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești găzduită de Teatrul Național „Mihai Eminescu” este un eveniment amplu în perioada căruia se vor scenariza mai multe piese. Cei însetați de teatru sunt așteptați în fiecare zi conform programului.

 

Reporter: Ana Fomov 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.