Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Andrei Mudrea: „Mereu am visat să fac parte din lumea frumoasă a artei moderne”

Andrei Mudrea: „Mereu am visat să fac parte din lumea frumoasă a artei moderne” imprimare

18.10.2019  

Figuri geometrice și gamă coloristică neordinară, astfel poate fi descrisă noua expoziție a marelui artist plastic Andrei Mudrea. Vernisată pe 17 octombrie, expoziția de pictură și artă obiect intitulată „Raze de lumină” a stârnit o mulțime de reacții atât în rândul vizitatorilor, cât și a criticilor de artă.

Este un eveniment în care putem să sărbătorim și să apreciem talentul unui artist minunat, talentul domnului Mudrea. Efortul și munca pe care a depus-o, rezultatul căreia îl vedem aici, este o muncă de zeci de ani. Am venit ca să-l încurajez așa fără bani, ca să îi invit și pe ceilalți cetățeni să vină și să se bucure de aceste frumuseți” relatează prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu.

Cei prezenți la expoziție au avut păreri împărțite despre tablouri, iar poetul Iulian Filip chiar le-a și comparat cu niște metafore: „Pentru mine această expoziție este întruchiparea libertății totale, mai ales în dimensiunea acestor jocuri artistice pentru că tablourile, aceste geometrizări cromatice e altceva și e altă muncă. Ceea ce face cu obiectele e o joacă până la jumătate de drum, după care intervine constructorul, inginerul și mai adaugă ceva ca să ajungă la niște metafore neașteptate.”

La rândul său, artistul este mândru că persoanele din jurul său îl susțin în activitatea sa și că poate spune că i s-a împlinit visul de a face parte din lumea artei moderne. „Uite că pe lângă talentul care mi l-a dat Dumnezeu, mai am marele noroc să am oameni potriviți alături și în acest context vreau să-l pomenesc și pe maestrul Grecu care a fost dascălul meu, părintele meu de suflet și m-a îndrumat și m-a ajutat să rezist până în ziua de astăzi. Să-mi văd visul realizat pentru că eu mereu visam să fac parte și eu din lumea aceasta frumoasă a artei moderne, unde sunt atâția pictori extraordinari” spune artistul Andrei Mudrea.

 

Reporter: Ana Fomov

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.