Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Jocurile foamei de cuvinte: Lansarea cărții „π cuvânt” de Sergiu Beznițchi și Igor Guzun

Jocurile foamei de cuvinte: Lansarea cărții „π cuvânt” de Sergiu Beznițchi și Igor Guzun imprimare

09.12.2019  

Artcor a fost gazda unui eveniment deosebit - lansare a cărții „π cuvânt”, rezultat al colaborării dintre Sergiu Beznițchi și Igor Guzun. Autorii au împletit armonios rime și înțelesuri ale cuvintelor la care nu te aștepți.

„Colaborarea noastră cu domnul Guzun este una continuă în care a existat un punct în timp, în care noi am spus de azi ne apucăm de o carte, sau de azi ne apucăm de a doua culegere de texte. Ea s-a născut cumva, și prima carte și cea de-a doua, în mod organic. Am zis să facem o sinteză din textele pe care noi le împletim împreună. După cum a spus și domnul Guzun, nu e ultima, dar e recenta”, a precizat unul dintre autori, Sergiu Beznițchi.

Textele din carte sunt însoțită de o serie de colaje pline de culoare. Maria Iurskaia, autoarea colajelor a menționat:

 „Nu am crezut că mă vor alege neapărat pe mine, dar tot ce am simțit este dragoste la prima vedere pentru conținutul cărții. Ceea ce am citit m-a făcut să zâmbesc, am simțit o explozie de energie, m-am simțit inspirată. Și m-am gândit cât este bine că așa proiecte de colaborare au loc la noi, în Moldova, după care le-am propus ideea mea despre cum văd eu această carte prin intermediul desenelor mele.”

Valeriu Turea  caracterizează modul de a scrie al autorilor, „un stil destul de rar întâlnit la noi în Republica Moldova, un stil aforistic prin excelență”. Cei prezenți s-au bucurat din plin de atmosfera vie, vin și posibilitatea de a interacționa cu autorii, ca mai apoi să se poată împărtăși cu zâmbete și fragmente din carte.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini: Alexei Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.