Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Paul Goma pentru Premiul Nobel pentru Literatură

Paul Goma pentru Premiul Nobel pentru Literatură imprimare

30.01.2013  

Pentru prima dată în istorie, un basarabean este propus la Premiul Nobel pentru Literatură. Consiliul Uniunii Scriitorilor din Moldova a decis că scriitorul şi disidentul politic Paul Goma este cea mai potrivită candidatură.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Preşedintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu, dezvăluie într-un interviu pentru Radio Moldova cărui fapt se datorează propunerea candidaturii scriitorului Paul Goma pentru Premiul Nobel pentru Literatură în 2013.

 

Paul Goma este prima candidatură în istoria literaturii basarabene, propusă Academiei Suedeze la Premiul Nobel. Anterior, dintre scriitorii români pentru acest premiu au fost propuşi Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Liviu Rebreanu.

Născut pe 2 octombrie, 1935, în satul Mana, judeţul Orhei, scriitorul şi militantul anticomunist Paul Goma s-a stabilit la Paris. Numele său este cunoscut în întreaga lume, operele sale fiind traduse în zeci de limbi.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.