Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Câștigătorii Campaniei de promovare a lecturii „Cărțile au gust”

Câștigătorii Campaniei de promovare a lecturii „Cărțile au gust” imprimare

10.10.2020  

În perioada 12.08.2020-31.08.2020 s-a desfășurat Campania de promovare a lecturii „Cărțile au gust”, lansată de către Fondul Pentru Tinerii Orhei. Astăzi, 10.10.2020 au fost anunțați câștigătorii concursului aleși de către partenerii și autorii care au susținut campania.

„Pe timp de pandemie, Organizația Mondială a Sănătății ne roagă să păstrăm distanța socială, de aceea nu am avut posibilitatea să interacționăm cu un număr mare de persoane. Totuși, fiind tineri avem nevoie de interacțiune, emoție, adrenalină. În cadrul echipei Fondului pentru Tineri Orhei, ne-a venit ideea de a organiza o campanie de promovare a lecturii, deoarece cu cărțile nu trebuie să păstrăm distanța socială și ele pot să ofere o gamă largă de emoții necesare pentru noi”, afirmă Maria-Elena Livițchi – membră a Fondului pentru Tineri Orhei.

„Cărțile au gust” a fost un concurs organizat de Fondul pentru Tineri Orhei la care au colaborat autorii – Igor Guzun, Zina Zen, Laura Muruzuc, Lilia Calancea, Victoria Donțov și Aurelia Obreja.

 „Noi am lansat o campanie de promovare a lecturii – „Cărțile au gust”. În cadrul acestei campanii și la lansarea ei au fost implicați toți membrii echipei”, povestește Daniela Goncear – membră a Fondului pentru Tineri Orhei.

 „Procesul de implicare a tinerilor a fost destul de greu, deoarece unii nu-și doresc să-și exprime emoțiile, mulți nu au avut astfel de experiență înainte. A fost interesant pentru noi să-i descoperim din alte părți, să aflăm ce capacități au și să le oferim oportunitatea de a-și arăta talentul. Procesul de scriere a unei recenzii este destul de complicat”, spune Șerepitco Andrei – membru al Fondului pentru Tineri Orhei.

Câștigătorii campaniei de promovare a cititului au fost Magdalena Marandiuc, Elena Lupan, Cristian Băietrău și Maria Gâlcă, care au fost premiați cu „Iubi” și „BiNE” de la Igor Guzun. De asemenea, „Iubi” pentru Alina Roman și „BiNE” pentru Denis Todică și Vlada Pașcan. O surpriză de la Laura Muruzuc pentru Magdalena Marandiuc. De la Zina Zen o carte pentru Mihaela Șerpi. Și câte o carte interesantă de la Fondul pentru Tineri Orhei pentru Maria-Magdalena Borș, Grinco Nadir, Alexandrina Căruță, Alexandru Erhan și Silvia Mudrea. De la Aurelia Obreja o carte pentru Maria Gâlcă, iar Elena Istrati a primit o carte de la Lilia Calancea.

 

Imagini: Fondul pentru Tineri Orhei

Zinaida Capațina

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.