Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Iniţiativa Eco Paper la Bălți: hârtia are valoare

Iniţiativa Eco Paper la Bălți: hârtia are valoare imprimare

Acţiune realizată cu „Certitudine”

20.04.2013  

Reciclând doar jumătate din totalul de hârtie ce se produce în lume, se pot salva 4 milioane de hectare de pădure, o suprafaţă mai mare decât putem cuprinde cu ochii.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

O asociație de tineri din orașul Bălți va desfășura pe perioada 26-28 aprilie 2013 la magazinul METRO din municipiu Bălți o campanie împotriva irosirii de hârtie. Instituţia este numită EcoPaper, iar în cadrul acesteia se vor desfășura expoziţii de postere, participare a voluntarilor în activităţile de promovare a proiectului şi acţiuni de colectare, sortare; distrugerea hârtiilor donate de persoanele juridice pe loc cu ajutorul distrugătorului de hârtie heavy duty. Scopul proiectului este de a încuraja consumului raţional de hârtie şi reciclarea acesteia.

Tinerii care au inițiat proiectul fac parte din Asociaţia Obştească CISTE „Certitudine”, iar în perioada campanii aceștia vor colecta dar și vor încuraja să doneze hârtie atât agenţii economici, instituţiile publice, bănci, organizaţiile necomerciale, cât şi oamenii.

eco_paper

Eugeniu Graur, director AO CISTE “Certitudine”, coordonator de proiect, spune că „prin EcoPaper încercam să sensibilizăm cât mai mulți tineri și adulţi din municipiul Bălți și din localitățile învecinate pentru protecția mediului ambiant. Motivația de a iniția acest proiect a venit în rezultatul vizitei întreprinse în noiembrie 2012 in Suedia, una din ţările care reciclează mai mult de 70% din hârtia consumată”.

Cei care vor dori să participe cu o donație de hârtie o vor putea duce la Magazinul Metro din Bălți, în zona Materialelor de construcție unde vor fi așteptați de voluntarii asociaţiei „Certitudine”.

eco_paper 

Ana Zatușevschi, voluntară în cadrul proiectul ECO – PAPER, ne spune că „acest proiect este o inițiativă absolut necesară. Pentru că anume această activitate ar putea să ne transforme din consumatori activi și iresponsabili în persoae cu o „eco-conștiință” bine pusă la punct. Ne iubim țara, ne iubim orașul, dar trebuie și să facem ceva ca lucrurile să meargă într-o direcție pozitivă.”

eco_paper

Și studenții de la Universitatea de Stat „Aleco Russo” din Bălți se vor implica în acest proiect Alina Botova, student la universitatea din Bălți, este sigură că „ acest proiect îi va face pe oamenii să gândească altfel și să păstreze mai bine resursele existente. Reciclarea este necesară, mă bucur că asemenea inițiative au loc în orașul nostru!”

Banii colectați în această campanie de valorificare a hârtiei vor fi investiți în proiectele ecologice ale tinerilor, iar persoanele, întreprinderile sau instituţiile care vor dona cea mai mare cantitate de hârtie, vor fi premiate.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.