Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Viitorii designeri ai Moldovei îşi croiesc viitorul la Concursul Republican „Cel mai bun elev în meserie”

Viitorii designeri ai Moldovei îşi croiesc viitorul la Concursul Republican „Cel mai bun elev în meserie” imprimare

„Adevărata frumusețe izvorăște din sublim și simplitate” – acesta a fost moto-ul Concursului „Cel mai bun elev în meserie”

26.04.2013  

20 de tinere din Moldova au fost prezente, joi, la festivitatea de premiere a Concursului Republican ,,Cel mai bun elev în meserie”. Evenimentul destinat specialităților cusător-croitor a fost organizat de Ministerul Educaţiei şi găzduit de Şcoala Profesională nr.1 din Chişinău.

Directorul Şcolii Profesionale nr.1, Anatolie Botnari, a mărturisit, cu mândrie, că „toate modelele de aici aparțin școlii noastre, iar spectacolul este un mod de a mulțumi atât elevilor, cât și profesorilor care au muncit din greu pentru a participa la acest concurs".

Concursul ,,Cel mai bun elev în meserie" a reunit elevi din toate raioanele ţării şi a fost constituit din două părți: partea practică și partea teoretică. Înainte de a primi premiile și diplomele de valoare,  fetele au avut ocazia să admire un defileu de modă intitulat „Teatrul de modă" ale căror creații au fost realizate de absolvenții Școlii Profesionale pe parcursul mai multor ani.

Juriul concursului a fost constituit din mai mulți profesori de la diverse școli profesionale și universități din Chișinău. Stela Bălan, Vicepreședinta juriului, profesoară la Universitatea Tehnică din Chișinău, i-a felicitat pe participanţi „pentru curaj, pentru cunoștințe, pentru munca depusă și pentru acest omagiu adus meseriei. Regulile au fost stricte, însă toți ați trecut cu brio acest test fapt pentru care trebuie să mulțumim profesorilor voștri".

Elevii au venit însoțiți de profesorii lor care au trăit, aşa cum au mărturisit, emoții mai mari ca discipolii lor. Olga Cotelea, maistru superior la Şcoala profesională nr. 8 din Chișinău, a spus: „Am venit la acest concurs cu două eleve de care sunt nespus de mândră, deși anul acesta am luat locul II, acest premiu ne motivează ca la anul viitor să luăm deja premiul I".

În acest concurs toate elevele s-au bucurat de mențiuni și premii: „Mai mult decât această diplomă, am câștigat o experiență frumoasă demnă de ținut în suflet toată viața. Rezultatul final îl dedic profesoarei mele care a depus multă muncă pentru a mă pregăti pentru acest concurs", spune Ana Bagreș, elevă la Şcoala profesională nr. 8 din Chișinău.

Concursul Republican se desfășoară al zecele-a an consecutiv, fiind lansat în anul 2003 de către Ministerul Educației.

Lilia Valiuc, conducătoarea Tetrului de modă. Directorul Şcolii Profesionale nr.1, Anatolie Botnari. Directorul adjunct al Şcolii profesionale nr. 1, Angela Chirtoacă. Stela Bălan, Vicepreședinta juriului Concursului Republican „Cel mai bun elev în meserie”. Olga Cotelea, maistru superior la Şcoala profesională nr. 8.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.