Prima pagină / Evenimente / High Tech  /  Primul incubator din comuna Tohatin, destinat tinerilor: CNTM vă invită să contribuiți

Primul incubator din comuna Tohatin, destinat tinerilor: CNTM vă invită să contribuiți imprimare

17.05.2017  

Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono”, vă încurajează să vă implicați cu o donație în crearea primului incubator pentru tineri, din comuna Tohatin, astfel aceștia vor avea posibilitatea să desfășoare activități și proiecte în localitate.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Unicul spațiu pentru tinerii din Tohatin îl constituie gimnaziul (în cadrul căruia studiază elevi din trei sate: Tohatin, Cheltuitor și Buneț) iar biblioteca locală nu dispune de spațiu suficient sau o sală separată destinată activităților, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono", vin cu inițiativa de a crea un spațiu-resursă în comuna Tohatin, unde aceștia vor avea posibilitatea să ofere și să beneficieze de oportunități atât pentru dezvoltarea personală, cât și pentru cea a comunității. De asemenea, încă un motiv în plus de a crea acest incubator este și faptul că grupurile locale de inițiativă care există în localități, nu dispun de condiții unde ar avea posibilitatea să realizeze activitățile pe care și le propun.

În cadrul acestei campanii au fost implicați mai mulți actori: contribuția Consiliului Național al Tineretului din Moldova fiind de 1500 de euro iar cea a Autorităților Publice Locale (APL) de 4500 de euro. Astfel, conform estimărilor efectuate, cu suportul dvs., urmează a fi colectată suma de 5100 de euro.

În prezent dispunem de următoarele: spațiu, reparație, echipă de voluntari. Banii care urmează a fi colectați (5100 de euro) vor fi utilizați în procurarea următoarelor piese de mobilier și tehnică pentru sala principală și a celei adiacente, și anume: mese (28 de unități), scaune (56 de unități), dulapuri (4 unități), canapea (1 unitate), mese reviste (8 unități), mobilă bucătărie (1 unitate), bean bags (8 unități), stativ (1 unitate), mochetă 9m2, stativ (1 stativ); proiector (1 unitate), laptop (1 unitate), boxe (2 unități), aparat foto (1 unitate), calculatoare staționare (2 unități), set lentile (1 unitate), lumini (2 unități); servicii transport etc.

În anul 2016, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în urma desfășurării unor activități de crowdfunding, a reușit să creeze primul incubator destinat organizațiilor de tineret și voluntarilor. Până în prezent acest incubator (gratuit, inclusiv pentru organizații non-membre CNTM) a capacitat peste 15 grupuri de inițiativă de tineret, a găzduit sute de ședințe, training-uri și seminare destinate tinerilor și organizațiilor de tineret. De asemenea, acesta reprezintă spațiul în care, zilnic, voluntarii și echipa Consiliului Național al Tineretului din Moldova își desfășoară activitatea, iar în cazul în care au nevoie de susținere, găzduiește organizații din afara Chișinăului.

AICI aflați mai multe detalii despre campanie sau puteți face o donație online.

De asemenea, dacă nu aveți posibilitatea donați online, puteți face acest lucru, expediind un sms cu numărul 768, la numărul scurt 1555 (Abonații Moldcell și Unite). Suma unui mesaj este de 24 de lei.

Cunoaștem că majoritatea resurselor și oportunităților destinate tinerilor este concentrată la Chișinău. Mai cunoaștem cât de important este crearea unui incubator în afara lui, iar copii dvs. să-și dezvolte personalitatea și să fie o resursă pentru ceilalți, la ei, acasă. Prin intermediul acestei inițiative dorim să contribuim la „descentralizarea" acestor oportunități și să le oferim posibilitatea tinerilor din comuna Tohatin să beneficieze de aceste servicii în localitatea lor, de aceea vă invităm respectuos să vă implicați și dumneavoastră.

Web: http://www.cntm.md/

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.