Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Expoziția de desene ale copiilor „Familia mea mă crește cu grijă” : 4 martie 2014

Expoziția de desene ale copiilor „Familia mea mă crește cu grijă” : 4 martie 2014 imprimare

03.03.2014  

Ministerul Educației și UNICEF în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri invită la vernisajul expoziţiei de desene ale copiilor „Familia mea mă crește cu grijă”, care va avea loc la 4 martie 2014, la Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico".

Votează: 4.6/5 (5 Voturi )

CE: Inaugurarea expoziției de desene ale copiilor „Familia mea mă crește cu grijă" și premierea celor mai bune 40 de lucrări realizate de copii.

CINE: Ministerul Educației și UNICEF în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri.

UNDE: Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico" (str. Ștefan cel Mare, 169)

CÂND: Marți, 4 martie 2014, ora 11.00

PARTICIPĂ:

• Ministrul Educației al Republicii Moldova, Maia Sandu

• Reprezentanta UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan

• Copii, părinți și profesori din regiuni

DESPRE EVENIMENT: Concursul național de desene „Familia mea mă crește cu grijă" a fost organizat în anul 2013 de către Ministerul Educației și UNICEF în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri cu scopul de a promova în rândul copiilor, părinților și profesorilor educația fără violență.

La concurs a participat un număr record de desene: mai mult de 800 de copii din toate regiunile țării, inclusiv regiunea transnistreanăa ţării, UTA Găgăuzia, precum și minori de la Penitenciarul din Goian.

Cele mai bune 40 de lucrări vor fi premiate, iar alte peste 100 de desene vor fi amenajate într-o expoziție la Centrul pentru Copii și Tineret „Artico" din capitală.

Desenele copiilor vorbesc despre practicile de educație și modelele de comportament care persistă în familiile din Republica Moldova. Cele mai multe desene ilustrează familii cu patru membri - mama, tata și doi copii, și foarte rar, un desen dintr-o sută, familii cu un singur părinte sau cu trei și mai mulți copii. Totodată, majoritatea picturilor surprind activități casnice din viața de zi cu zi. Cel mai des bărbații se odihnesc în fotolii și citesc, iar mamele sunt acelea care îndeplinesc munca casnică și au grijă de copii. 

„Familia mea mă crește cu grijă”
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.