Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Soroca este oficial Capitala Naţională a Tineretului în 2014

Soroca este oficial Capitala Naţională a Tineretului în 2014 imprimare

06.03.2014  

Oraşul Soroca a preluat oficial, în cadrul unei gale festive organizată la 6 martie 2014, titlul de Capitală Naţională a Tineretului în anul 2014.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Unul dintre cele mai însemnate evenimente naţionale destinate tinerilor, organizat cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, a fost lansat, la 6 martie 2014, la Soroca: proiectul „Soroca - Capitala Tineretului 2014”, ce reuneşte tinerii cu sloganul „Fii activ, guvernează-ţi viitorul!”.

Soroca deţine pentru prima dată acest titlu, anterior capitale ale tineretului fiind desemnate oraşele Ungheni (2011), Cahul (2012) şi Ialoveni (2013), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian BODIŞTEANU, şi Viceministrul Tineretului şi Sportului Sergiu, STANCIU.

La gala de lansare a Capitalei Tineretului-2014 au participat Ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian BODIŞTEANU, Viceministrul Tineretului şi Sportului Sergiu, STANCIU, reprezentanţi ai Ministerului de resort, precum şi ai altor ministere, deputaţi din Parlament, oficialităţi de rang înalt din ţară, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, agenţiilor internaţionale, administraţiei publice locale din 10 raioane, centrelor de resurse pentru tineri, asociaţiilor obşteşti ş.a. 

Festivitatea de deschidere a inclus în debut mesajul Primarulului oraşului Soroca, Elena BODNARENCO, care a mulţumit organizatorilor şi participanţilor acestui eveniment, menţionând importanţa acestora pentru tineri.

Ministrul Octavian BODIŞTEANU, la rândul său, a felicitat locuitorii oraşului Soroca cu deosebita onoare de a găzdui Capitala Naţională a Tineretului în 2014, menţionând că „prin acţiunile de colaborare între administraţia publică centrală şi cea locală, se creează condiţii pentru tineretul din republică”. Oficialul a subliniat că scopul principal al Capitalei Naţionale a Tineretului este de a spori participarea tineirlor în procesul de luare a deciziilor, ceea ce i-a şi încurajat să întreprindă.

Sărbătoarea a prilejuit desfăşurarea unui şir de acţiuni culturale precum expoziţii de artizanat, evoluarea ansamblurilor de muzică şi dans din cadrul Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” şi a altor formaţiuni artistice din localitate, interpreţilor autohtoni Adriana Ochişanu, Pasha Parfeni, Doina Gherman ş.a.

Ion Babici

O contribuţie semnificativă la organizarea evenimentului a avut-o Centrul de Resurse pentru Tineret „Dacia din Soroca”, nucleul multor activităţi destinate tinerilor şi tineretului din localitate şi din republică, condus de către Ion şi Stela BABICI.

Organizatorii primei ediţii a Capitalei naţionale a Tineretului, originari din Ungheni, au lansat ideea de creare a unui Muzeu mobil cu genericul „Eu am făcut, tu alătură-te!”, menit să creeze o punte de conexiune cu tinerii cu valori pozitive din toată ţară, care a şi fost imediat salutată şi susţinută de către participanţi şi publicul prezent.

În cadrul evenimentului a fost prezentat Programul de activități planificat pentru Capitala Tineretului 2014, prin intermediul căruia orașul Soroca va deveni pe parcursul anului curent centrul evenimentelor la nivel național în domeniul tineret, inclusiv comitetul de organizare. În acelaşi timp, se va desfăşura un program artistic, prin care va fi prezentat specificul din punct de vedere cultural și al oportunităților de tineret.

Gala de lansare a Capitalei Naţionale a Tineretului 2014.

Proiectul „Capitala Tineretului” este o iniţiativă a Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret la nivel național.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian BODIŞTEANU. Gala de lansare a Capitalei Naţionale a Tineretului 2014. Ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian BODIŞTEANU, şi Viceministrul Tineretului şi Sportului, Sergiu STANCIU. Gala de lansare a Capitalei Naţionale a Tineretului 2014. Adriana Ochişanu la Gala de lansare a Capitalei Naţionale a Tineretului 2014. Gala de lansare a Capitalei Naţionale a Tineretului 2014. Gala de lansare a Capitalei Naţionale a Tineretului 2014. Pasha Parfeni la Gala de lansare a Capitalei Naţionale a Tineretului 2014. Doru Curoşu, Preşedintele Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM). Andrei Brighidin la Gala de lansare a Capitalei Naţionale a Tineretului 2014. Gala de lansare a Capitalei Naţionale a Tineretului 2014. Doiniţa Gherman la Gala de lansare a Capitalei Naţionale a Tineretului 2014. Gala de lansare a Capitalei Naţionale a Tineretului 2014.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.