Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Târgul Internațional de Universități MIEF, premieră de succes în Moldova

Târgul Internațional de Universități MIEF, premieră de succes în Moldova imprimare

26.03.2014  

Târgul internațional de universități MIEF, care a avut loc la Chișinău, pe 21 și 22 martie, la Leogrand Hotel & Convention Center, a adunat peste 1500 de participanți, elevi, studenți, părinți și profesori.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Târgul internațional de universități MIEF, care a avut loc la Chișinău, pe 21 și 22 martie, la Leogrand Hotel & Convention Center, a adunat peste 1500 de participanți, elevi, studenți, părinți și profesori, interesați de studiile universitare în țară și în străinătate. La târg vizitatorii au avut posibilitatea să obțină informații de la 33 de reprezentanți din 10 țări. Universitățile participante la târg au fost din Marea Britanie, Franța, Germania, Ungaria, Elveția, Grecia, SUA, România și Republica Moldova.

De asemenea, la târg, în afară de informații, toți cei interesați de studiu în străinătate au avut acces la fondul de burse de 500 000 euro oferit de expozanți. Participanții MIEF au beneficiat și de consiliere educațională gratuită oferită de EDMUNDO, pentru programele de studiu în peste 140 de țări din întreaga lume.

În cea de-a 2 doua zi a evenimentului, atât universitățile participante, cât și partenerii educaționali (DAAD, Universitatea Româno-Americană, Oxford University, British Council, Universalio, Edmundo și Campus France), au susținut prezentări despre facilitățile pentru studenții și elevii interesați de studiul în străinătate, despre procesul de admitere și informații generale despre principalele sisteme educaționale. 

mief

MIEF reprezintă „frontiera extinsă” a  RIUF - Romanian International University Fair, care a apărut în cadrul Grupului EDUCATIVA, ca urmare a împlinirii a zece ani de existență și a experienței acumulate cu tineri români care au plecat la studii în străinătate. La RIUF, anual, peste 100 de instituții educaționale, din peste 20 de țări, vin să interacționeze direct cu tinerii români interesați de studii internaționale. RIUF este un eveniment de proporții mari la care participă elevi și studenți din toată România. Târgul, la fiecare ediție, se bucură de o popularitate deosebită din partea tinerilor.

Până la urmatoarea ediție MIEF, vă invităm să urmăriți www.mief.md, pentru a fi la curent cu noutățile sistemelor de invățământ internaționale.

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.