Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Diana, Anastasia, Dimitrie şi Dumitru vor prezenta Moldova la cea mai mare competiție școlară de proiecte științifice din lume

Diana, Anastasia, Dimitrie şi Dumitru vor prezenta Moldova la cea mai mare competiție școlară de proiecte științifice din lume imprimare

03.04.2014  

Diana Marusic, Anastasia Jeleznîi, Dimitrie Gînju şi Dumitru Sava au câştigat Concursul Național de Știință și Inginerie pentru Elevi „Mold SEF-2014”, organizat de Ministerul Educației și Compania Intel, şi vor reprezenta Republica Moldova la Los Angeles, la cea mai mare competiție școlară de proiecte științifice din lume.

Votează: 4.8/5 (4 Voturi )

Patru tineri - Diana Marusic, Anastasia Jeleznîi şi Dimitrie Gînju şi Dumitru Sava - au câştigat cea de-a doua ediţie a Concursului Național de Știință și Inginerie pentru Elevi „Mold SEF-2014” şi vor reprezenta Republica Moldova la Concursul Internațional „INTEL ISEF”, în luna mai, în SUA, la Los Angeles.

Iată cele trei proiecte învingătoare și cei patru elevi învingători, prezentaţi în câteva filme realizate de tineri:

 Diana Marusic, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chişinău, este câștigătoarea Concursului Național „Mold SEF- 2014”. „Sufăr de miopie și de aceea am vrut să creez un soft care să permită să programăm fără a avea riscuri pentru sănătate”, a spus Diana.

• Anastasia Jeleznîi și Dimitrie Gînju, elevi la Liceul Republican cu Profil Real „Mihai Marinciuc” și, respectiv, la Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, sunt, de asemenea, câștigătorii Concursului Național „Mold SEF- 2014”. „Proiectul nostru vine cu o nouă metodă de a combate bolile fungice ale plantaților de viță-de-vie”, au mărturisit Anastasia și Dimitrie.

 Dumitru Savva, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Orizont”, este câștigătorul Concursului „Mold SEF- 2014”. „Am observat că în unele momente este foarte importantă viteza de calcul cu care se face programul, dar limbajul web nu permite acestă  viteză mare. Și atunci am hotărît să combin cunoștințele mele web cu cunoștințele de programare de olimpiadă și am combinat două limbaje de programare. Deci, programatorii pot scrie simplu, dar lucra rapid”, a povestit Dumitru.

Aceste trei filme de scurtă durată despre tinerii care au câştigat Concursul Național de Știință și Inginerie pentru Elevi „Mold SEF-2014” au fost realizate de Ministerul Educației cu suportul tehnic al Centrului Media pentru Tineri.

Concursul național de știință și inginerie „Mold SEF-2014” a fost organizat, la 22 şi 23 februarie 2014, la inițiativa Ministerului Educației, în colaborare cu Corporația Intel, Reprezentanța din Kiev, Ucraina, și Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC.

Concursul național de știință și inginerie „Mold SEF-2014” a fost organizat, la 22 şi 23 februarie 2014, la inițiativa Ministerului Educației, în colaborare cu Corporația Intel, Reprezentanța din Kiev, Ucraina, și Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC.
 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.