Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Prima vizită a moldovenilor fără vize în Europa

(Video) Prima vizită a moldovenilor fără vize în Europa imprimare

03.06.2014  

Vom vedea Grecia cu ochii celor care au vizitat-o la 28 aprilie, în prima vizită fără vize în Europa.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Peste o sută de moldoveni au fost în Grecia la 28 aprilie, pentru a testa regimul liberalizat de vize. Au fost cu ei și echipa de la TV Moldova 1, care a unit mărturiile și emoțiile concetățenilor noștri într-un scurt filmuleț.

Nicolae_Chirnev

„Mie-mi tremură mâinile, până acum n-am înțeles dacă e de la emoții sau de la frig, dar emoțiile se simt fără îndoială”, a mărturisit studentul Nicolae Chirnev, exact înainte de zborul în Grecia.

Iurie_Leanca

„Iată că astăzi am văzut reunindu-se familii, bunica văzându-și prima dată doi nepoți de gemeni, doi copilași minunați, tocmai vorbește despre faptul că această zi este minunată. Am văzut tinerii care pentru prima dată au văzut Acropolis, leagănul civilizației noastre, democrația de aici vine”, a spus premierul Iurie Leancă în timpul vizitei din 28 aprilie.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.