Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Poveste cu sfârşit fericit la grădinița „Povestea” din Nisporeni

(Video) Poveste cu sfârşit fericit la grădinița „Povestea” din Nisporeni imprimare

04.11.2014  

La grădinița „Povestea” din Nisporeni, vom afla povestea cu sfârşit fericit legată de inaugurarea unui Centru de Reabilitare pentru copii cu cerințe educaționale speciale.

Votează: 4.0/5 (5 Voturi )

La Nisporeni a fost inaugurat un Centru de Reabilitare pentru copiii cu cerințe educaționale speciale în grădinița „Povestea”. Iar Ministerul Educației, directoarea grădiniței, educatorii, părinții şi oaspeţii au împărtășit această bucurie cu noi.

Liliana NICOLAESCU-ONOFREI, Viceministrul Educaţiei

„În această grădiniță există o echipă frumoasă, condusă de doamna Tatiana Cociu, care a înțeles foarte bine că succesul vine în rezultatul unui efort comun. Și asta au făcut deja de mai mulți ani de zile. Au avut mereu inițiativa unor idei frumoase, care s-au coagulat în proiecte, proiecte foarte concrete pentru această grădiniță, proiecte în care dumnealor au reușit să mobilizeze și părinții, au conlucrat foarte bine cu autoritățile publice locale, au interesat comunitatea oamenilor de afaceri din Nisporeni și așa au reușit să transforme grădinița în care ne aflăm într-o grădiniță incluzivă reală, unde vin cu plăcere copii din această comunitate, unde vin cu plăcere mai mulți copii cu cerințe speciale și unde sunt cadre didactice, care deja știu cum să-i ajute pe acești copii ca să aibă o șansă egală la o educație de calitate”, afirmă Liliana NICOLAESCU-ONOFREI, Viceministrul Educaţiei.

Viorel SÎRGHI, Președintele Asociației Părintești

„Chiar și copii mei după ce au venit de câteva ori aici, nu mai am probleme în a-i aduce la grădiniță, ei vin cu mare bucurie. Părinții care au copii cu nevoi speciale stau la rând ca să intre, sunt nerăbdători să vadă efectele integrării lor. Și aceasta înseamnă un pas spre viitor”, spune Viorel SÎRGHI, Președintele Asociației Părintești.

Ion GANGAN, primarul orașului Nisporeni

„Le doresc tuturor colegilor noștri acest succes. Să scrie proiecte, să beneficiaze copii de toate vârstele, dar o mare atenție trebuie să o atragem și copiilor care au diferite probleme cu sănătatea. Și noi trebuie să-i aducem la nivel cu toți copii, să beneficieze de educație, fără nici un fel de discriminare”, explică Ion GANGAN, primarul orașului Nisporeni.

Tatiana COCIU, directoarea gărdiniței „Povestea” de la Nisporeni

„Anul acesta fost un an bogat pentru grădinița pe care o reprezint. Am implimentat mai multe proiecte. Unul dintre proiecte este implimentat în parteneriat cu Banca Mondială, UNICEF și Ministerul Educației - Parteneriat Global pentru Educație. Din cadrul proiectului am pregătit, am reparat spațiu pentru un centru de reabilitare a copiilor. Acest proiect a ținut nu doar de reparație, dar a fost și dotat cu echipament de realibilitare a copiilor, cu materiale didactice, cu jucării. Și acum specialiștii lucrează cu 15-18 copii, care frecventează grădinița, adică sunt copii cu nevoi speciale, dar au fost incluși în activitatea grădiniței”, explică Tatiana COCIU, directoarea gărdiniței „Povestea” de la Nisporeni.

Lia SCLIFOS, Managerul Proiectului „Parteneriat Global pentru Educație”

„Acesta este un model care demonstrează că este foarte important să ne gândim la ce avem de făcut, să ne batem capul cum să depășim anumite dificultăți, dar este și mai important să valorificăm succesele, ceea ce a făcut această grădiniță. O practică pozitivă, pe care a acumulat-o în anul 2007, au extins-o pentru toată această perioadă și am ajuns acum să vedem o echipă de educatori dedicați, o directoare care are foarte multă dăruire pentru ceea ce face, copii fericiți și părinți mulțumiți, asta este cel mai important pentru noi”, povestește Lia SCLIFOS, Managerul Proiectului „Parteneriat Global pentru Educație”.

Josephine Lutta KIYENJE, Coordonator Superior de Operaţiuni, Secretariatul „Parteneriatului Global pentru Educaţie”, Washington

„Cu un grant relativ modest, oferit de „Parteneriatul Global pentru Educaţie”, Moldova a reuşit să obţină un impact semnificativ asupra educaţiei timpurii în ţară. Apreciem angajamentul puternic al Guvernului şi al tuturor partenerilor, inclusiv al comunităţilor, implicaţi în realizarea acestei iniţiative în beneficiul copiilor.

Cele câteva lucruri din Moldova care pot inspira alte ţări în eforturile lor pentru educaţia şi dezvoltarea copiilor vizează angajamentul puternic al autorităţilor şi comunităţilor, nivelul înalt de dialog şi implicare al tuturor constituenţilor, precum şi noul Cod al Educaţiei, care integrează reuşitele proiectului şi asigură continuitate iniţiativelor novatoare ale acestuia, cum este mentoratul”, spune Josephine Lutta KIYENJE, Coordonator Superior de Operaţiuni, Secretariatul „Parteneriatului Global pentru Educaţie”, Washington.

Grădinița „Povestea” de la Nisporeni

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.