Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Lansarea Campaniei de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi”

(Video) Lansarea Campaniei de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” imprimare

19.03.2015  

Noua campanie „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” vine să informeze copiii și părinții lor despre drepturile copilului și procedurile pe care le-ar putea parcurge acesta în timpul primelor etape ale contactului cu sistemul de justiție.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

La evenimentul de lansare a Campaniei de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” au participat reprezentanți ai Fundației Terre des hommes în Moldova, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei şi Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Reprezentanţei Fundaţiei Terre des hommes-Lausanne în Moldova.

Campania de informare face parte din proiectul „Consolidarea competențelor organelor de drept și a coordonării intersectoriale, a societății civile pentru combaterea discriminării și a relelor tratamente aplicate copiilor în cadrul sistemului de justiție al Republicii Moldova”, implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Terre des hommes-Lausanne în Moldova și finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European pentru democraţie şi drepturile omului (IEDDO) şi Instrumentul European de parteneriat şi vecinătate (IEPV).

Lansarea Campaniei de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi”

„Ideea a apărut dintr-o problemă care există în Republica Moldova și mai bine zis, tratarea copiilor atunci când ajung în contact cu sistemul de justiție. Noi am studiat anumite rapoarte, anumite dovezi și am dedus că atunci când copiii intră în contact cu sistemul de justiție, ei îl percep ca ceva neprietenos”, a spus Olivia Pîrțac, reprezentanta Terre des Hommes.

În fiecare an, până la 2500 de copii din Republica Moldova intră în contact cu sistemul de justiţie. Probabilitatea ridicată de discriminare împotriva copiilor în primele etape ale contactului acestora cu sistemul de justiție din țară, impune informarea acestora despre drepturile lor, despre structurile și persoanele de referință cărora să se adreseze în cazul în care le sunt încălcate drepturile.

Lansarea Campaniei de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi”

„La acest proiect se muncește aproximativ jumătate de an și a fost mobilizată  întreaga secție Siguranță Copii din cadrul Direcției generale securitate publică. Sunt 4 persoane care au activat foarte mult la elaboratea planului de acțiuni. Așteptăm copiii să devină protejați, să cunoască și să-și valorifice drepturile și să nu aibă frică de polițiști”, a menționat Vladimir Cazacov, Șef adjunct al Direcției generale securitate publică a IGP.

Un obiectiv important al proiectului este de a îmbunătăți accesul la informație a copiilor și părinților/îngrijitorilor lor. În acest sens, a fost elaborat un set de materiale informative (pliante, postere şi un film) care vor fi distribuite pe plan național. Pentru a asigura o promovare mai bună a drepturilor copiilor, o campanie de informare a copiilor şi părinţilor va fi desfăşurată în perioada martie-noiembrie 2015. Campania va include un concurs online pentru copii și activități de prevenire cu copii și părinți/îngrijitori.

Filmul „Justiția pentru copii”, elaborat în cadrul proiectului:

Lansarea Campaniei de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” Lansarea Campaniei de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” Lansarea Campaniei de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” Lansarea Campaniei de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” Lansarea Campaniei de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” Lansarea Campaniei de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” Lansarea Campaniei de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi”
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.