Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în Liceului Teoretic „Andrei Vartic” din Ialoveni și în alte 19 localități din țară

(Video) „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în Liceului Teoretic „Andrei Vartic” din Ialoveni și în alte 19 localități din țară imprimare

13.05.2015  

Elevii Liceului Teoretic „Andrei Vartic” din orașul Ialoveni au discutat cu Crina Vicol, specialist-psiholog al secției asistență psihologică în cadrul DRU al SPC și SE al MAI despre ce oportunităţi şi beneficii oferă pentru femei o carieră în Sistemul Afacerilor Interne din Moldova.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

„Întâlnirile cu elevii prin diverse școli și comunicarea cu acestea sunt evident important, pentru că astfel le putem comunica mesajul pe care-l avem pentru fiecare în parte și atunci când sunt unele neînțelegeri putem clarifica totul la moment, putem aduce unele exemple concrete care pot inspira și mai ales conform proiectului „INSPIR-O” am venit pentru a le inspira încredere și forțe elevelor, care urmează să absolvească liceul”, afirmă Crina Vicol, specialist-psiholog al secției asistență psihologică în cadrul DRU al SPC și SE al MAI.

Liceului Teoretic „Andrei Vartic”

„Orice activitate în poliție se începe cu studiile. Nu poți să devii un general dacă nu ai studii elementrare în drept sau speciale de polițist, deaceea Academia „Ștefan cel Mare” degrabă o să desfășoare concursurile de admitere, undeva prin luna august. Scopul nostru este de a promova imaginea Academiei, Ministerului Afacerilor Interne și de a invita toți doritorii: domnișoarele, elevii, tinerii să participe la acest concurs”, explică Ghenadie Ceban, șef de secție în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare”.

Liceului Teoretic „Andrei Vartic”

„Eu cred că la noi în liceu sunt persoane care ar dori să activeze în acest domeniu, fiind că după câte am înțeles la Academia de Poliție sunt și așa probe de amitere cum ar fi sportul. Și la noi în liceu chiar din clasa a 12-a jumătate de clasă sunt sportivi, care participă la nivel de republică și altă clasă la fel sunt elevi care se pregătesc chiar de campionate mondiale. Cred că acesta este cel mai apropiat domeniu pe care ar putea să-l aleagă”, zice elevul Liceului Teoretic „Andrei Vartic”, Dimitrie Mereacre.

Liceului Teoretic „Andrei Vartic”

„Este o profesie pe care doresc să o îmbrățișez încă de când eram copilă, visam să ajung să apăr patria. E ceva care-mi place, sper că anume în acest domeniu voi da dovadă de curaj, de bărbăție”, spune eleva Crina Mocanu. 

Acţiunea de „descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 20 licee din ţară face parte din Proiectul „INSPIR-O - Programul Naţional de Mentorat pentru Femei", iar dialogurile vor cuprinde în această săptămână 20 de regiuni ale ţării: Anenii Noi, Bălţi, Cantemir, Chişinău, Ciadâr-Lunga, Cimişlia, Donduşeni, Floreşti, Glodeni, Hâncești, Ialoveni, Ocniţa, Râșcani, Rezina, Sângerei, Soroca, Ştefan Vodă, Ungheni, Vulcăneşti.

Aceasta campanie este parte a Programului National de Mentorat pentru Femei din Sistemul Afacerilor Interne "INSPIR-O!". Proiectul este implementat de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne din Moldova, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA și cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democrație din resursele acordate de Guvernul SUA. Partener de comunicare: Agenţia „URMA ta”.

Liceului Teoretic „Andrei Vartic”, Ialoveni Liceului Teoretic „Andrei Vartic”, Ialoveni Liceului Teoretic „Andrei Vartic”, Ialoveni Liceului Teoretic „Andrei Vartic”, Ialoveni Liceului Teoretic „Andrei Vartic”, Ialoveni Liceului Teoretic „Andrei Vartic”, Ialoveni Liceului Teoretic „Andrei Vartic”, Ialoveni Bălți Bălți Dondușeni Dondușeni Chișinău Soroca Sîngerei Soroca Oncița Chișinău
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.