Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video, foto) O seară în culori cu maestrul Lică Sainciuc

(Video, foto) O seară în culori cu maestrul Lică Sainciuc imprimare

29.05.2015  

O seară în culori cu maestrul Lică Sainciuc a avut loc la Librăria din Centru, coordonator al colecției „Codobelc”, autorul și pictorul volumelor pentru copii: „Alfabetul cu povești”, „Albinuța”, „Scufița Roșie”, „Cenușăreasa”, volume apărute recent la Editura „Cartier”.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Lică Sainciuc este unul dintre cei mai cunoscuți ilustratori de carte din țara noastră. A ilustrat peste o sută de cărți. Cu texte de Spiridon Vangheli, Petru Cărare, Grigore Vieru și Ion Creangă.

Lica Sainciuc

Alături de Lică Sainciuc la eveniment au participa: Spiridon Vangheli, Constantin Dragomir şi Nicolae Pojoga, iar moderador a fost Emilian Galaicu-Păun.

Lica Sainciuc

Lica Sainciuc

„În mileniul trecut se desena pe hârtie, în mileniul acesta noi am trecut la grafică de calculator. Grafica de calculator e mai apropiată cerințelor de astăzi. Când făceai pe hârtie erau foarte multe momente necunoscute între arta ta și cea care avea să fie tipărită. Eu sunt adept al căutării, al experimentării. Dacă am făcut ceva și mi-a reușit, nu-mi place să mai repet”, zice Lică Sainciuc.

Lica Sainciuc

Lica Sainciuc

„Chiar astăzi am aflat despre acest eveniment și chiar mă bucur că am avut timp să asistăm, să participăm la acest eveniment. Am avut norocul să luăm și autografe de la maeștri, Lică Sainciuc și Spiridon Vangheli, pentru că cu Guguță am crescut și eu, și copiii mei mari mari, mijlocii și aceștea mai mici cu care am venit astăzi. Este ca o revenire la ceva foarte drag”, spune interpreta Georgeta Voinovan.

Lica Sainciuc

„Fiecare carte făcută de Lică Sainciuc, în special „Abecedarul” și „Albinuța” erau niște explozii de lumină, niște bucurii grafice, niște realizări deosebite în munca grea de pictor. Mie îmi place de Lică, deoarece mereu are dispoziție, e muncitor, mai glumește. Nu este invidios, își caută de treburile lui”, afirmă Spiridon Vangheli.

Lica Sainciuc

Lica Sainciuc Lica Sainciuc Lica Sainciuc Lica Sainciuc Lica Sainciuc Lica Sainciuc Lica Sainciuc Lica Sainciuc Lica Sainciuc Lica Sainciuc Lica Sainciuc Lica Sainciuc Lica Sainciuc
 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.