Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Serviciile de sănătate pot fi cei mai buni prieteni ai tinerilor

Serviciile de sănătate pot fi cei mai buni prieteni ai tinerilor imprimare

Orientarea factorilor de decizie în extinderea serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor la nivel raional

22.05.2012  

Cimișlia, Edineț, Soroca, Călărași, Criuleni, Ștefan Vodă și acum Anenii Noi. Asociația „Sănătate pentru Tineri” reface, raion după raion, o hartă a țării în care autoritățile se implică în promovarea serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor. Pe agenda acestor ateliere urmează Hâncești și Ialoveni și toate celelalte raioane ale țării.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Președinți și vicepreședinți de raioane, primari și specialiști care lucrează cu tinerii - medici, profesori, polițiști, asistenți sociali - au lăsat pentru o zi activitățile lor curente și au discutat despre modul în care pot contribui mai mult la sănătatea și dezvoltarea tinerilor.

Asemenea ateliere de inițiere a planurilor de extindere a serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor au fost organizate, începând cu luna decembrie 2011, la Cimișlia, Edineț, Soroca, Călărași, Criuleni și Ștefan Vodă, iar Știripozitive.eu au urmărit îndeaproape reuniunea de la Anenii Noi.       

Această inițiativă pozitivă de orientare a factorilor de decizie în extinderea serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor este promovată de Asociația „Sănătate pentru Tineri", în parteneriat cu Ministerul Sănătății, UNICEF și autoritățile publice locale, cu sprijinul oferit de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Un serviciu de sănătate prietenos tinerilor înseamnă un serviciu anonim, gratuit și confidențial. Iar rezultatul urmărit este prezența unor asemenea servicii în toată țara.

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.