Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Vești bune despre iarnă: energie și biomasă la Carbalia

Vești bune despre iarnă: energie și biomasă la Carbalia imprimare

Cel mai mic sat din regiunea găgăuză a țării are cazane pe bază de biomasă

23.05.2012  

Au început să apară veștile bune despre iarna viitoare: cel mai mic sat din regiunea găgăuză a Republicii Moldova, Carbalia, va intra în iarnă pregătit. Grădinița și centrul comunitar din Carbalia au fost dotate cu sisteme de încălzire pe bază de biomasă.

Cei 555 de locuitori ai satului Carbalia, raionul Vulcănești, au împărtășit în aceste zile cu înalți oaspeți de la Chișinău bucuria trecerii la energia din biomasă.

Grădinița și centrul comunitar, care găzduiește primăria și centrul medial, vor fi încălzite iarna viitoare cu brichete , combustibil modern din biomasă. Această inițiativă comunitară de la Carbalia este realizată în cadrul proiectului „Energie şi Biomasă", finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova.

 

Imagine: PNUD Imagine: PNUD Imagine: PNUD Imagine: PNUD
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.