Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Democrația cântată de Adrian Graur în 60 de secunde

(Video) Democrația cântată de Adrian Graur în 60 de secunde imprimare

28.10.2015  

Într-un material de 60 de secunde, Adrian Graur a prezentat ce înseamnă democrația în opinia sa. El participă cu acest cântec la concursul internațional „60 Seconds of Democracy”.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„60 Seconds of Democracy” este un concurs internațional organizat de European Endowment for Democracy. În cadrul concursului, participanții trebuie să realizeze un filmuleț de 60 de secunde în limba engleză, franceză, rusă sau arabă, în care să spună ce înseamnă democrația în viziunea lor.

„Navigând pe internet am dat de un titlu foarte atragător: „Spune ce înseamnă democrația în 60 de secunde și câștigă”. Imediat m-a intrigat acest titlu și paralel mă gândeam cum aș putea să exprim democrația. Ideea cu cântecul a fost prima, deoarece sunt interpret și compozitor”, zice Adrian GRAUR.

adrian

„Versurile îmi aparțin, melodia la fel. După ce am văzut anunțul am început să scriu melodia și apoi versurile. La versuri am lucrat mai mult decât la melodie, deoarece mă gândeam intens cum trebuie să abordez tema democrației în versuri și apoi să o includ în melodia deja compusă. Am deconectat toate telefoanele, calculatorul, televizorul și m-am concetrat la compunerea versurilor. Până la urmă mi-a reușit să le compun și să le aranjez cu succes în piesă”, spune Adrian.

Adrian

Adrian GRAUR a muncit la acest material împreună cu regizorul Alexandru Statnîi, iar video a fost filmat de Ziua Internațională a Democrației.

„Eu gândesc că fiecare cetățean ar trebui să voteze filmulețul Republicii Moldova, din simplu motiv că toți sunt cetățeni ai acestei țări. Fiecare vot poate să aducă Moldova spre victorie. La acest concurs participă multe de țări, de pe toate continentele. Cred că fiecare cetățean s-ar bucura dacă vom lua primul loc, astfel îndemn pe fiecare să voteze și să demonstreze țărilor care participă în acest concurs, că suntem uniți și susținem compatrioții”, zice Adrian GRAUR.

Gala câștigătorilor va avea loc pe data de 9 decembrie 2015.

AICI puteți să-l votați pe Adrian GRAUR.

adrian adrian
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.