Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Gala Performanțelor 2016 la Universitatea de Stat din Moldova

Gala Performanțelor 2016 la Universitatea de Stat din Moldova imprimare

17.05.2016  

Universitatea de Stat din Moldova și-a desemnat cei mai buni absolvenți ai promoției 2016. Evenimentul aflat la cea de-a cincea ediție a reunit personalități, decani, părinți și chiar foști studenți.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

La data de 17 mai curent a fost organizat la Universitatea de Stat cel mai important eveniment din cadrul procesului instructiv-educativ – Gala Performanțelor 2016. La ediția din acest an au fost desemnați 50 de absolvenți, șefi de promoție, care au reprezentat cei mai buni studenți de la toate specialitățile.

fgnh

Evenimentul a culminat cu felicitări și cuvinte de apreciere din partea rectorului USM, Gheorghe Ciocanu, dar și cu un îndemn pentru studenții absolvenți: „Fiecare șef de promoție va fi înmatriculat la masterat în bază de buget în domeniul său de profesionalizare.”

Discurs emoționate au ținut și șefii de promoție.
„Mi-e frică pentru că se termină o etapă foarte importantă din viața mea și probabil mulți din voi împărtășesc același sentiment. E o frică îmbinată cu o așteptare și e același sentiment, pe care l-am avut atunci când am pășit pentru prima dată aici, la USM”, spune Ana Mârza, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Cu o mulțumire a venit și absolventul Dan Nicoară de la facultatea de drept: „Mulțumesc Universității de Stat pentru tot efortul pe care îl depune și urez mult succes celor care la anul viitor vor deveni studenți. Le sugerez să rămână în țară și să dobândească performanțe aici.”

Organizarea acestui eveniment are scopul de a promova reușita academică a studenților, iar șefii de promoție sunt apreciați ca și potențiale cadre didactice și științifice. Este și cazul Vioricăi Nagacevschi, fostă absolventă a Facultății de Litere USM: „Pentru mine filologia a fost perna de căpătâi. Eu am devenit profesoară, am lucrat, dar transformarea vieții m-a făcut ca astăzi să semnez acte juridice. Astăzi însă am o teamă. Vreau să fiu frumoasă la fel ca și atunci, ceea ce vă doresc și vouă. Îmi amintesc cu drag de profesoara care mi-a dat imbold să îmbrățișez această facultate de filologie, iar acum când știi să te exprimi corect ai și un succes așteptat.”

fh

La Gala Performanțelor, marcat al cincilea an la rând studenții-absolvenți au primit diplome onorifice datorită celei mai bune medii academice înregistrate pe parcursul anilor de învățământ, dar și pentru implicare activă la alte activități. Acesta este un eveniment care accentuează importanța continuității ca pilon pe care se bazează forța academică a Universității de Stat din Moldova.  

fh

Autor: Cristina DUDUCIUC

gfh fhb hc h hdc
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.