Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Școala de Vară Fondul pentru Tineri, ediția a III-a

(Video) Școala de Vară Fondul pentru Tineri, ediția a III-a imprimare

02.07.2016  

100 de tineri din 8 regiuni ale Moldovei, participă în aceste zile la Școala de Vară „Fondul pentru Tineri 2016”, care are scopul de a dezvolta și consolida rețeaua națională a programului „YouthBank”.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Programul „Fondul pentru Tineri” își propune să promoveze participarea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 22 ani în procesul de luare a deciziilor la nivel local și în dezvoltarea localităților din Republica Moldova, după modelul „Youth Banks” din Irlanda.

 Scoala de Vara Fondul pentru Tineri

Școala de Vară „Fondul pentru Tineri 2016” se află la a III-a ediție. În acest an organizatorii își propun să sporească și în continuare participarea tinerilor la luarea deciziilor, să învețe tinerii cum să gestioneze un program de granturi, cum să promoveze echipa, și își mai propun să încarce bateriile adolescenților după un an productiv, plin de proiecte reușite.

 Scoala de Vara Fondul pentru Tineri

Fundația Est-Europeană organizează o mulțime de activități pe tot parcursul anului pentru membrii Programului Fondul pentru Tineri, dar evenimentul cel mai mare al anului, care reunește întreaga familie a programului este Școala de Vară Fondul pentru Tineri. Fiecare an vine cu o temă, iar anul acesta vorbim despre puterea imaginei și puterea cuvântului”, zice Mariana Buruiană, Coordonator Național al Programului Fondul pentru Tineri.

 Scoala de Vara Fondul pentru Tineri

Adolescenții din Fondul pentru Tineri Râșcani sunt bobocei. În luna aprilie a acestui an s-au lansat oficial, iar la Școala de Vară au venit pentru a interacționa cu tineri din alte Fonduri, pentru a cunoaște toate rigorile programului și pentru a se încărca cu energie, necesară pentru a implementa proiecte frumoase la Râșcani.

 Scoala de Vara Fondul pentru Tineri

Pe parcursul Școlii de Vară, tinerii au parte de diverse instruiri tematice, ateliere de creație, iar cel mai așteptat eveniment a fost TVC, concurs unde adolescenții și-au arătat spiritul de echipă, capacitățile actoricești și ideile inovative.

 Scoala de Vara Fondul pentru Tineri

„Tinerii din Republica Moldova trebuie să se străduie să fie cât mai activi, să se implice în comunitatea lor, să facă schimbări pozitive, durabile și să aibă vise cât mai mari”, povestește Mihaela Șerpi, Fondul pentru Tineri Orhei.

 Scoala de Vara Fondul pentru Tineri

 Scoala de Vara Fondul pentru Tineri

Programul „Fondul pentru Tineri” este implementat de Fundația Est-Europeană Moldova cu suportul financiar al Guvernul Suediei și al Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului.

Sursă foto: Stiripozitive.eu, Fondul pentru tineri

Reporter: Xenia CHIRILOV

Video: Alexei GURDUZA

 Scoala de Vara Fondul pentru Tineri  Scoala de Vara Fondul pentru Tineri  Scoala de Vara Fondul pentru Tineri  Scoala de Vara Fondul pentru Tineri  Scoala de Vara Fondul pentru Tineri  Scoala de Vara Fondul pentru Tineri  Scoala de Vara Fondul pentru Tineri  Scoala de Vara Fondul pentru Tineri  Scoala de Vara Fondul pentru Tineri  Scoala de Vara Fondul pentru Tineri
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.