Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Atelier de instruire privind „Metodele de prestare a serviciilor outreach de tineret”

(Video) Atelier de instruire privind „Metodele de prestare a serviciilor outreach de tineret” imprimare

07.07.2016  

Centru Pro Comunitate a desfășurat în perioada 6-7 iulie, un atelier de instruire în care s-a pus accentul pe modalitățile de prestate a serviciilor outreach de tineret. În cadrul proiectului au participat zece lucrători de tineret, din diferite regiuni ale țării. Aceștia au însușit anumite metodele de planificare strategică, pentru mobilizarea anumite grupuri țintă de tineri, care sunt expuși unor riscuri. Proiectul se va desfășura la nivel național, în zece regiuni ale țării, în perioada august-septembrie.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Scopul realizării atelierului prevede informarea, prevenirea unor riscuri cât și a metodelor de planificare strategică, de care ar trebui să țină cont un lucrător de tineret, ca ulterior, să poată să informeze, să mobilizeze anumite grupuri țintă din țară, care sunt expuși anumitor zone de risc.

wsedsf

asxdcfv

„Proiectul reprezintă o inovație în sectorul de tineret. Serviciile outreach vin să schimbe paradigma lucrului de tineret de până acum. În acest fel, tinerii nu vor mai merge în centrele sau organizațiile de tineret, ci se vor deplasa lucrătorii de tineret de tip outreach, direct în spațiu în care aceștia trăiesc și își desfășoară activitățile. Proiectul se va desfășura în zece regiuni ale țării, în perioada august-septembrie”, a precizat Ana Indoitu, Coordonator programe Centrul Pro Comunitate.

wsdf

Astfel de proiecte au avut succes în țările de Vest, iar coordonatorii Centrului Pro Comunitate consideră că trebuie să fie implementate și în Republica Moldova. În cadrul atelierului lucrătorii de tineret au însușit anumite strategii de planificare, de identificare a anumitor probleme, necesități, riscuri și metode de soluționare, pentru mobilizarea anumitor grupuri țintă.

asdx

„Intenția mea din start este, nu de schimba problemele tinerilor, ci de colabora cu ei, de a găsi împreună soluții pentru a-i ghida spre o cale corectă. Îmi place să cred că sunt un om mai pragmatic, de aceea mă voi strădui să realizăm împreunî mai multe activități concrete. Încerc să mă specializez pe evenimente, pe interacțiunea cu tinerii, mai ales în aer liber, în zonele lor de confort”, a spus Petru Cliofos, lucrător de tineret de tip outreach.

wert

asdfg

În cadrul acestui atelier de instruire privind „Metodele prestare a serviciilor outreach de tineret”, au avut loc o serie de activități de grup, unde sau putut fi depistate la nivel teoretic, riscurile și metodele eficiente de a depista și soluționa problemele, cu care se confruntă anumite grupuri țintă.

wer

szdxfcg

„Am văzut pe rețele de socializare că se va desfășura acest tip de proiect, iar faptul că am lucrat în perioada 2006-2008 coordonator la Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” m-a motivat să aplic. Am dorit să cunosc mai multe despre acest serviciu, cum a va fi implimentat și care sunt modalitățile de success. Tinerii au nevoie de susținere și trebuie un efort din partea celor maturi, pentru a-i ghida, ca aceștia ei să iasă din zona de risc”, a meționat Lilia Dunai, lucrător de tineret de tip outreach.

asdfg

Proiectul este realizat de Centrul PRO COMUNITATE în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, cu sprijinul USAID, în perioada august-septembrie, în zece regiuni ale țării precum: Varnița, Anenii Noi, Soroca, Strășeni, în două regiuni din Criuleni, trei regiuni ale mun. Bălți, Orhei și Cahul. Această activitate a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin Centrului PRO COMUNITATE și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.

Autor: Cristina Zeamă

Foto:/Video Alexei Gurduza

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.