Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Școala de Vară pentru voluntarii Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor din Moldova

(Video) Școala de Vară pentru voluntarii Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor din Moldova imprimare

05.08.2016  

160 de tineri din 27 de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor din Republica Moldova, cărora le place voluntariatul, modul sănătos de viață și noi relații de prietenie, au petrecut 6 zile productive și memorabile la Școala de Vară de la Holercani.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Scoala de vara de la Holercani 2016

„Am decis să organizăm și în acest an Școala de Vară, pentru că tinerii sunt o prioritate, și pentru că în cadrul proiectului „Generație Sănătoasă” avem planificate mai multe activități, inclusiv și această tabără. Ca și în ediția de anul trecut, ne propunem să transmitem mesaje despre sănătate prin cadrul expoziției interactive „Fac ce vreau, dar știu ce fac”. Anul acesta sunt ateliere pe interese, unde tinerii aleg ce le place mai mult. În una din zile, adolescenții vor avea de parcurs un traseu prin pădure, unde vor deprinde abilități de supraviețuire în condiții extreme”, spune Tatiana Mardari, psiholog la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”, organizator al Școlii de Vară.

Scoala de Vara

Voluntarii sunt actorii principali ai Școlii de Vară. Ce i-au motivat să vină aici, ce au învățat și ce le place cel mai mult în cadrul Școlii ne-au povestit chiar ei:

„La Școala de Vară îmi antrenez și îmi performez abilitățile de transmițător a mesajelor sănătoase tinerilor. Aici facem un schimb de experiență frumos cu alte Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor din Moldova și vedem ce tehnici folosesc ei, apoi aducem aceste tehnici în Centrul nostru”, zice Elena, voluntar. 

Scoala de vara de la Holercani 2016

Scoala de vara de la Holercani 2016

În cadrul atelierilor, voluntarii au învățat cum să fotografieze și să filmeze corecte, care sunt regulile pentru scrierea unui material jurnalistic, dar și despre măsurile de securitate în caz de situații excepționale.

„Fiecare om, de la mic la mare, trebuie să cunoască acțiunile întreprinse în caz de apariția situaților excepționale pentru a se autosalva și a ajuta alte persoane din jurul lor. Tinerii sunt foarte interesanți, activi, cu idei ingenioase, mi-a fost plăcut să petrec timpul cu ei”, povestește Rustam Sitmatov, ofițer la Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Scoala de vara de la Holercani 2016

Scoala de vara de la Holercani 2016 Scoala de vara de la Holercani 2016 Scoala de vara de la Holercani 2016 Scoala de vara de la Holercani 2016 Scoala de vara de la Holercani 2016 Scoala de vara de la Holercani 2016 Scoala de vara de la Holercani 2016 Scoala de vara de la Holercani 2016 Scoala de vara de la Holercani 2016 Scoala de vara de la Holercani 2016
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.