Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Asociația „Moldova fruct” a donat fructe copiilor din Onițcani, Criuleni

(Video) Asociația „Moldova fruct” a donat fructe copiilor din Onițcani, Criuleni imprimare

31.03.2017  

Copiii de la Grădinița „Andrieș” din satul Onițcani, raionul Criuleni, au fost primii beneficiari ai unei donații de 200 de kilograme de mere proaspete, produse în Moldova. Donația a fost făcută în cadrul proiectului „Promovarea consumului de fructe către copii din țară”, realizat de Asociația „Moldova fruct” în colaborare cu PNUD Moldova. Astfel urmează ca și în alte instituții de învățământ de tip preșcolar, școlar și de plasament să fie făcute donații de fructe proaspete și procesate.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Prima destinație a Asociației „Moldova Fruct” pentru a face o donație de peste 200 de kg de mere proaspete a fost la Grădinița „Andrieș” din Onițcani, Criuleni.

dfgthyuji

Iurie Fală, Director la Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”, a afirmat că fructele care vor ajunge pe masa copiilor sunt inofensive și corespund rigorilor necesare. De asemenea, interes pentru acest proiect îl au atât autoritățile specializate, cât și guvernul.

asdfg

„Prin această campanie dorim să promovăm consumul sănătos de fructe pentru copii. Și de a-i învăța încă de mici să consume mere sănătoase. Este o inițiativă a sectorului privat, iar prin acest instrument dorim să prezentăm disponibilitatea de a oferi copiilor fructe de calitate înaltă. Fructele sunt inofensive și pot îmbunătăți calitatea alimentației din oricare instituție preșcolară și școlară”, a precizat Iurie Fală, directorul Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”.

vbn

Directoarea grădiniței Zinaida Ceban a menționat că banii pe care, de obicei, îi alocă pentru cumpărarea merelor vor fi investiți pentru acoperirea altor cheltuieli. Iar consumul de vitamine în această perioadă este binevenit.

SDFGYH

 „Este o donație foarte importantă pentru instituția noastră. Primăvara copii au nevoie cel mai mult de vitamine. Ne bucurăm că produsele sunt însoțite de certificate conform cerințelor. Copii noștri primesc mere, însă noi le procurăm. Acest act este foarte important”, a spus Zinaida Ceban, directoarea Grădiniței „Andrieș” din Onițcani, Criuleni.

Fructele care au ajuns pe masa celor 136 de copilași instituționalizați în Grădinița „Andrieș” din Onițcani, Criuleni sunt o bucurie și o necesitate.

TYU

„Nouă oaspeții de la Chișinău ne-am adus mere. Merele sunt de culoare: galben, roșu sau verde. Am primit la grădinița și portocale, banane, lâmâie. Lâmâile sunt galbene, la fel și bananele, iar portocalele-s orange”, a spus Dulciana, preșcolară.

DFRGTHYUJKILOȘP

„Merele sunt gustoase. Ele sunt de culoare: galben, roșu și verde. La grădiniță am mai mâncat portocale, mere, banane”, a spus Ion, preșcolar.

„La grădiniță am mai mâncat și alte fructe: banane, portocale și lămâie. Ceea ce ne dau la grădiniță, mănânc și acasă”, a zis Andreea, preșcolară.

SDFGH

Asociația „Moldova Fruct” promovează fructele proaspete și cele procesate și nivel internațional. Iar proiectul inițiat va continua în 33 de sate, din 15 raioane ale țării, unde vor fi donate peste 16 tone de fructe proaspete și 500 de kg de fructe uscate, în peste 50 instituții de învățământ de tip preșcolar și de plasament”. 

Autor: Cristina Zeamă

Video: Alex Gurduza

Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară Promovarea consumului de mere către copii din țară
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.