Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Jurnaliștii de la USM au despus jurământul profesiei

Jurnaliștii de la USM au despus jurământul profesiei imprimare

31.03.2017  

Pe 30 aprilie, în incinta Universității de Stat din Moldova, jurnaliștii anului I au depus jurământul. Aceștia au jurat să fie obiectivi și echidistanți în meseria pe care o fac. De asemenea, studenții au primit legitimațiile care le vor oferi acces liber în instituții.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Botezul” tinerilor jurnaliști este un eveniment simbolic, dar important pentru fiecare student începător. Decanul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Georgeta Stepanov, a felicitat  tinerii jurnaliști și le-a urat mult succes în cariera profesională.

2017. Juramantul jurnalistilor

„Aveți în spate un test de maturitate trecut cu brio. Aceste permise au o anumită valoare. Vă îndemn să le aveți mereu la voi, pentru că în orice moment pot apărea noi evenimente, la care trebuie să mergeți neapărat. Voi sunteți generația cea mai norocoasă, deoarece nașa voastră de botez este fosta absolvenă a facultății noastre, jurnalista Sorina Obreja’’, spune Georgeta Stepanov, Decanul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

2017. Juramantul jurnalistilor

Invitata sepcială a fost Sorina Obreja, prezentatoare TV. Aceasta a povestit studenților despre experiența pe care a acumulat-o la facultatea și despre lucrurile de care trebuie să ținem cont pentru a avea o carieră de succes.

„Cel mai important lucru în cariera pe care urmează să o faceți este să fiți de folos societății și statului în care trăiți. Cuvântul are o putere extraordinar de mare. Odată ce veți deveni jurnaliști vă asumați o responsabilitate uriașă și nu uitați că un cuvânt greșit vă poate distruge cariera de jurnalist. Este important să știți ce aveți de făcut și să o faceți. Pentru visele voastre trebuie să munciți. Bate-ți la uși și ele se vor deschide’’, zice Sorina Obreja, jurnalistă.

2017. Juramantul jurnalistilor

În cadrul evenimentului studenții au despus jurământul de care trebuie să țină cont pentru a avea o carieră de succes. Către final, decanul facultății de Jurnalism, prodecanul și Sorina Obreja le-au înmânat studenților primele legitimații de jurnaliști.

Studenții s-au arătat a fi mulțumiți de legitimațiile și sfaturile pe care le-au primit în cadrul acestui eveniment.

2017. Juramantul jurnalistilor

„Sunt fericită că am obținut această legitimație. Ea îmi dă putere să cred că tot ce voi face îmi va aduce rezultatele mult așteptate. Voi ține cont de sfaturile doamnei decan și a Sorinei Obreja, pentru că îmi doresc cu adevărat să devin un jurnalist profesionist’’, povestește Maria, studentă în anul I.

Text și foto: Alina Șalamov, stagiară

17-03-31 jurnalistii 17-03-31 jurnalistii 17-03-31 jurnalistii 17-03-31 jurnalistii 17-03-31 jurnalistii 17-03-31 jurnalistii 17-03-31 jurnalistii 17-03-31 jurnalistii
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.