Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou

(Video) Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou imprimare

26.04.2017  

Colectivul Grădinii Botanice, colaboratori științifici, studenți de la Institutul Agricol și alte grupuri de voluntari s-au mobilizat pe data de 21 aprilie pentru a interprinde primele acțiuni întru lichidarea consecințelor de pe teritoriul Grădinii Botanice, produse de viscolul care recent a traversat Moldova. Acțiunile de primă necesitate vor dura o săptămână, însă restabilirea completă a celor 80 % din arborii și arbuștii decorativi, din fondul de colecție care au fost distruși, necesită mulți ani. În continuare, va fi deschis și un cont bancar unde se vor putea face donații.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Grădina Botanică din Chișinău a suferit considerabil din cauza viscolului care a lovit recent teritoriul Moldovei. Chiar de la început conducerea rezervației naturale a interprins primele acțiuni de salvare a unor specii de plante.

dvcc vnb

„Am făcut un lucru bun atunci când la timp am pornit cazangeriile Grădinii Botanice. Prin aceste metode am salvat genofondul de plante tropicale și sub-tropicale. Din cauza prăbușirii serelor puteau fi afectate puternic. Însă, continuăm să încălzim și pe timp de noapte, pentru că sunt temperaturi mai mici de 0 grade C”, a spus Alexandru Teleuță, directorul Grădinii Botanice.

wsdf

Directorul Grădinii Botanice, totodată, a menționat că situația produsă este analizată cu multă răbdare și calm, iar pas cu pas problema va fi soluționată. Este nevoie însă, și-n continuare, de susținere materială și logistică.

dfv

sdefg

„Avem nevoie și-n continuare de voluntari care au și instrumente necesare salubrizării. Ne susține președintele Academiei de Științe, consilierul președintelui țării a fost și a monitorizat situația. Ne propun un suport logistic și material pentru lichidarea acestor consecințe”, a mai adăugat directorul rezervației naturale.

dfdv

Pentru restabilirea consecințelor produse de viscolul din mijlocul primăverii s-a mobilizat și Procuratura Generală ce a propus 200 de voluntari, de asemenea, unii dintre voluntari  își aduc aportul din propria inițiativă. A fost stabilită și o legătură cu reprezentanți ai Grădinii Botanice din România pentru restabilirea unor anumite specii de plante.

edfdgfvrfdgv

rfgv

În continuare, va fi deschis și un cont bancar unde se vor putea face donații pentru achiziționarea combustibilului, a instrumentelor de lucru pe care conducătorii Grădinii Botanice nu le dețin. Evidența sumelor colectate va fi transparentă. Reamintim că pentru o perioadă nedeterminată vizitarea Grădinii Botanice până la lichidarea consecințelor este sistată.

Cristina Zeamă

Video: Alexei Gurduza

		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou 		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou 		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou 		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou 		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou 		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou 		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou 		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou 		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou 		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou 		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou 		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou 		Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.