Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Galerie foto) „Cuib de melci”, expoziție de fotografie incluzivă realizată de Petru Cliofos

(Galerie foto) „Cuib de melci”, expoziție de fotografie incluzivă realizată de Petru Cliofos imprimare

16.05.2017  

Fotograful Petru Cliofos și Echipele Mobile Sângerei/Făleşti au lansat recent un proiect prin care-și propun prevenirea instituţionalizării copiilor cu nevoie speciale prin fotografie incluzivă. Recent, a fost realizată Expoziţia de Fotografie întitulată, „Cuib de Melci” prin care este expus modul de viață a acestor persoane. Urmează ca toată galeria de fotografii să fie expusă la Muzeul Raional Sângerei.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Evenimentul s-a organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei în colaborare cu Echipa Mobilă Sângerei/Făleşti şi fotograful Petru Cliofos, ce a presupus realizarea şi expunerea unui set de fotografii care a ar prezenta într-un mod creativ persoanele cu nevoi speciale.

derftgyhui

fcvgbhnjklșț

cfgrht

Echipa mobilă prestează servicii de asistenţă socială, asistenţă psihologică, logopedie, asistenţă medicală şi Kinetoterapie la domiciliul persoanei, în prezenţa şi cu implicarea familiei. Concomitent, echipa mobilă prestează servicii pentru 25-30 beneficiari.

rtyui

frgthyjuk

frgthyjuk

rfghtjyuk

Acest proiect artistic dintre Echipele Mobile Sângerei/Făleşti şi fotograful Petru Cliofos este o premieră şi încercare îndrăzneaţă de promova valorile de familie prin fotografie incluzivă şi de integrare prin metode creativ artistice.

efrgtyju

fdgthjk

fghjk

dfghj

„Fotografiile au fost realizate pe parcursul a două luni în familii cu copii cu dizabilități care beneficiază de servicii psihologice, logopedie, kinetoterapie, asistență socială din partea Serviciului Echipă Mobilă, structura a Consiliilor Raionale Sângerei și Fălești. Scopul este promovarea valorilor ce țin de familie, incluziune prin fotografie și artă fotografică, scoaterea în evidență a problemelor sociale și prezentarea copiilor cu dizabilități și a familiilor acestora într-un aspect pozitiv și creativ. De ce „Cuib de Melci”? Pentru că e metaforă realistă care prezintă intimitatea celor care au fost parte a creațiilor mele”, a menționat Petru Cliofos, organizatorul proiectului.

frghj

Foto: Alexandr Godoroja

fghjk

dfgh

dfghj

dfghj

Pe 17 Mai 2017, ora 14:00 va fi organizată prezentarea acestor lucrări la Muzeul Raional Sângerei! Toate expoziţiile vor avea şi un scop caritabil, cu fotografii scoase la licitaţie iar banii donaţi vor fi utilizaţi exclusiv în evenimente de antrenare a beneficiarilor în activităţi de incluziune şi integrare!

Sursă foto: CliofosArt

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.