Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Conferinţa Naţională „Inegalităţile în Republica Moldova: provocări şi oportunităţi”

(Video) Conferinţa Naţională „Inegalităţile în Republica Moldova: provocări şi oportunităţi” imprimare

29.05.2017  

Pe 26 mai a avut loc Conferinţa Naţională „Inegalităţile în Republica Moldova: provocări şi oportunităţi”. Scopul conferinței a fost de a sensibiliza autoritățile publice, publicul larg și alți actori relevanți cu privire la inegalitățile față de grupurile marginalizate și vulnerabile.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Conferinţa Naţională „Inegalităţile în Republica Moldova: provocări şi oportunităţi”  a fost structurată în trei sesiuni tematice:

- Inegalități privind nivelul de trai;

- Inegalități în câmpul muncii;

- Inegalități în domeniul sănătății;

17-05-29 inegalitati

„Fundația Est-Europeană de mai mulți ani este adepta coalizării organizațiilor neguvernamentale. Așa cum am încercat să punem împreună mai multe organizații a societății civile care să lucreze pentru alegeri libere și corecte sau pe domeniul anticorupției, iată că de această dată ne-am gândit la patru grupuri care să lucreze pe mai multe domenii: tineret, persoane în etate, persoanele de etnie romă, persoanele cu dizabilități, și în sfârșit un alt grup cu care lucrăm demult este grupul pe egalitate de gen”, zice Sorin Mereacre, Președintele Fundației Est-Europene.

17-05-29 inegalitati

„Este un studiu al inegalităţii şi eu cred că ambasadoarea Suediei a spus bine atunci când a menționat că într-o societate unde este egalitate - este succes. Un alt aspect pe care l-am remarcat şi în nota mea introductivă este că noi ar trebui să luptăm pentru egalitate, deoarece chiar dacă suntem avantajați la moment, situația oricând se poate schimba în rău: noi putem fi bogați acum, iar mâine putem fi săraci; putem fi liberi azi, iar mâine putem fi prizonieri; putem avea azi un corp sănătos, iar mâine putem nimeri într-un accident şi deveni o persoană cu dizabilități, îmbătrânim sau pierdem vederea sau să avem alte probleme. Orice lucru făcut pentru a îmbunătăți viaţa persoanelor vulnerabile, ajută societatea la general”, spune Matthias Leicht-Miranda, Manager de programe, Biroul de cooperare al Elveției.

17-05-29 inegalitati

Conferința a fost organizată de Fundația Est-Europeană şi Centrul Parteriat pentru Dezvoltare în cadrul Proiectului „Inițiativa comună de promovare a oportunităților egale”, implementat cu susținerea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, Guvernului Suediei și a Ministerului Afacerilor Externe a Danemarcei (DANIDA).

Reporter: Xenia Chirilov
Video: Alexei Gurduza

17-05-29 inegalitati 17-05-29 inegalitati 17-05-29 inegalitati 17-05-29 inegalitati 17-05-29 inegalitati 17-05-29 inegalitati 17-05-29 inegalitati
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.