Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Ziua Copilului sărbătorită la cel mai mare picnic de familie

Ziua Copilului sărbătorită la cel mai mare picnic de familie imprimare

02.06.2017  

Cel mai mare picnic de familie„ Cireșarul Copiilor” a avut loc de 1 iunie la Grădina Botanica din capitală. Evenimentul a adunat zeci de vizitatori dornici de a sărbători „Ziua Copilului”, într-o manieră veselă, distractivă și plină de culoare.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

În cadrul picnicului, vizitatorii mari și mici au avut parte de activități distractive precum: plimbări pe ponei , show cu câini dresați, șah, lupte sportive, dar și spectacol de la Teatrul „Licurici".

„Avem un program care include foarte multe activităţi distractive pe placul copiilor. Copiii vor avea parte de un show cu baloane uriaşe de săpun și de un show cu câini dresați. De asemenea, la eveniment vor fi prezenţi câţiva „profesori trăsniţi" care le vor demonstra picilor că ştiinţa nu este deloc plictisitoare, ba chiar poate fi foarte distractivă, iar drept dovadă vor face tot felul de experimente științifice cu rezultate curioase" afirmă, Lilia Iațco, prezentator Jurnal TV.

llllll

Organizatorii evenimentului au avut grijă ca nu doar cei mici să aibă parte de distracții, dar și părinții acestora. Astfel părinții prezenți la eveniment au avut parte de muzică bună, târguri de bijuterii handmade, obiecte de artizanat, dulciuri dar și fructe de sezon.

„Este Ziua Copilului și ceea ce se întâmplă astăzi aici este foarte frumos. Îmi place foarte mult organizarea evenimentului dar cel mai important lucru este că copiii se distrează și sunt fericiți”, spune Ioana, părinte.

iiiii

Un lucru inedit din cadrul evenimentului a fost și mini expoziția ZOO. În cadrul acesteia vizitatorii au avut ocazia să vadă diferite păsări și animale.

„Pentru prima dată văd așa gen de exoziție la noi în țară. Copiii sunt foarte încântați că au posibilitatea să vadă aceste păsări și animale”, afirmă Lidia, participantă.

oooo

Prin acest eveniment organizatorii și-au propus să aducă fericirea pe chipurile tuturor copiilor .

pppp

Ziua de 1 iunie este, de fapt, Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor, însă în prezent este sărbătorită în mai multe ţări ca fiind Ziua Copilului. Ziua datează din anul 1950 şi a fost stabilită de către Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova.

Ziua Copilului este marcată la date diferite în întreaga lume. În țări precum Canada, Marea Britanie, Suedia, Spania, Olanda, Franța, Grecia sau Islanda, această zi este sărbătorită la data de 22 noiembrie.

  

Alina Anghel, stagiară

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.