Prima pagină / Evenimente / Societate  /  De Ziua Mediului fii în armonie cu natura

De Ziua Mediului fii în armonie cu natura imprimare

05.06.2017  

Ziua Mondială a Mediului a fost sărbătorită și în acest an la Chișinău. Evenimentul a adunat zeci de vizitatori pasionați de ecologie, turism, reciclare și eficiență energetică .

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Tematica evenimentului în acest an a fost: "Conectarea oamenilor la natură". În acest context vizitatorii au avut parte de mai multe activități precum: Ateliere de comunicare, diverse expoziții, cele mai interesante invenții și muzică bună.

„Este pentru a doua oară când particip la acest eveniment și îmi place atmosfera, muzica și energia ce se simte aici. Este Ziua Mediului, iar noi trebuie să îl ocrotim și să îl iubim deoarece mediul în care trăim contează foarte mult”,afirmă Olesea, participantă.

kkkk

Organizatorii evenimentului și-au propus și la cea de-a doua ediție să sărbătorească natura în cel mai ecologic mod posibil. Ei le-au oferit celor prezenți produse alimentare ecologice dar și utilaje ce lucrează cu ajutorul energiei solare și nu dăunează mediului înconjurător.

„Suntem la cea de-a doua ediție a acestui eveniment și ne bucurăm foarte mult de numărul mare de vizitatori ce apreciază natura și îi înțeleg importanța. Noi dorim să promovăm frumusețea naturii prin acest eveniment dar și să aducem la cunoștință cât de mult depindem de ea. Suntem nevoiți să protejăm Pământul pe care trăim”, afirmă unul dintre organizatorii evenimentului.

ttttty

Pe lângă distracțiile pregătite de organizatori, cei prezenți la eveniment au avut ocazia să procure bijuterii handmade, obiecte de artizanat și cărți pentru copii.

uuuuuuuuuu

Cel care a încântat auzul vizitatorilor și a făcut seara și mai specială a fost pianistul Marcel Lazăr.

aaaaaaaaaaa

Ziua mondială a mediului este sărbătorită în fiecare an la data de 5 iunie. Această zi a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1972 cu prilejul Conferinței de la Stockholm privind Mediul, care s-a desfășurat în perioada 3-14 iunie și a reunit reprezentanți din 113 țări.

Ziua Mediului este o sărbătoare a tuturor cetăţenilor indiferent de țară și rasă. Acest eveniment este utilizat pentru a atrage atenţia populaţiei asupra problemelor de mediu existente pe plan local, național şi regional. Astfel se reamintește anual omenirii cât de grave pot deveni lucrurile dacă nu se manifestă grijă pentru patrimoniul natural.

Alina Anghel, stagiară
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.