Prima pagină / Evenimente / Societate  /  „Moldova merită perspectiva de aderare la Uniunea Europeană” – declaraţie Štefan Füle

„Moldova merită perspectiva de aderare la Uniunea Europeană” – declaraţie Štefan Füle imprimare

Republica Moldova deţine întâietatea Parteneriatul Estic

24.10.2012  

Integrarea europeană – dezideratul politic vehiculat de mai mult timp în campanii electorale de reprezentanţi ai celor mai multe partide politice din Republica Moldova, este sprijinit acum şi de Štefan Füle, Comisarul Uniunii Europene pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate.

Rodica Socolov | Bruxelles

Comisarul european pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate, Štefan Füle, afirmă că posibilitatea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană devine tot mai vădită datorită performanţei înregistrate de Moldova în îndeplinirea condiţiilor stabilite pentru semnarea acordurilor de liberalizare a regimului de vize şi de liber schimb de mărfuri în spaţiul Uniunii Europene.

În timp ce unii experţi independenţi de la Bruxelles încearcă să pună Moldova cu picioarele pe pământ ca ţara să realizeze la ce etapă de dezvoltare, de fapt, se află, şi cât de reală este integrarea în UE, aspiraţia moldovenilor la un viitor „civilizat meritat" nu mai poate fi redusă la doar un vis. Comisarul Füle afirmă că reformele cerute de Uniunea Europeană sunt realizate de Republica M cu fermitate şi o viteza fără precedent.

Traiectoria europeană a Republicii Moldova mai este pusă la îndoială, atunci când schimbările sociale menite să aibă un impact pozitiv pe lungă durată devin extrem de provocătoare. Şi totuşi experţi independenţi arată că Moldova deţine întâietatea Parteneriatul Estic din care fac parte alte cinci ţări din spaţiul ex-sovietic (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Ucraina şi Belarus), care în 2009 au semnat la Praga acorduri de asociere la Uniuea Europeană.

Raportul privind Parteneriatul Estic poate fi citit integral AICI.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.