Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Video) Școala de vară YouthBank 2017

(Video) Școala de vară YouthBank 2017 imprimare

27.06.2017  

Unde sunt tineri și emoții pozitive, acolo este și echipa Stiripozitive.eu. Școala de vară YouthBank 2017 la care am ajuns și noi a adunat în perioada 21-23 iunie 2017 în localitatea Leordoaia din raionul Călărași peste o sută de adolescenți din cele 8 Fonduri pentru Tineri din Moldova.

Tinerii, timp de 3 zile, au fost implicați în diverse exerciții și activități de formare a deprinderilor de lucru în echipă și luarea deciziilor în comun, stabilirea priorităților, dezvoltarea gândirii strategice și soluționarea divergențelor prin negociere și comunicare eficientă.

Fundația Est-Europeană a fost echipa de organizare a evenimentului. Aceasta depus eforturi maxime pentru ca tinerii să se simtă bine, să revină acasă plini de energie pozitivă și cu noi idei de proiecte.

Echipa de traineri de la Academia „Nicolae Dumitrescu" a antrenat tinerii în misiuni și descoperiri de comori, au traversat trasee pentru depășirea obstacolelor, totul având loc într-un mod dinamic și distractiv.

Fundația Est-Europeană organizează o mulțime de activități pe tot parcursul anului pentru membrii Programului Fondul pentru Tineri, dar evenimentul cel mai mare al anului, care reunește întreaga familie a programului este Școala de vară YouthBank.

Adolescenții povestesc doar de bine atunci când sunt întrebați despre voluntariat și despre tabăra de vară și emoțiile pe care le trăiesc și le retrăiesc aici.

După tabără, tinerii împreună cu coordonatorii își propun să implementeze proiecte de dezvoltare a localității de unde vin și să implice adolescenții în activitățile comunității.

Școala de VarăYouthBank 2017 este organizată de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministestul Afacerilor Externe al Damercei/DANIDA. 

Reporter: Xenia Chirilov

Imagini: Alex Gurduza

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.