Prima pagină / Evenimente / Societate  /  DOR - Program pentru copii din diasporă (Galerie foto)

DOR - Program pentru copii din diasporă (Galerie foto) imprimare

05.09.2017  

DOR este un program pentru tinerii din diasporă, care doresc să cunoască mai bine Republica Moldova. O sută de copii din diasporă, din 14 țări, au vizitat și în acest an locurile frumoase din Republica Moldova, au cunoscut persoane talentate și au învățat din meșteșugul moldovenesc în cadrul celei de-a V-a ediții a Programului DOR – Diasporă*Origini*Reveniri.

Cea de-a V-a ediție a Programului DOR – Diaspora * Origini * Reveniri se desfășoară tradițional în perioada 20-28 august. DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova și constă în organizarea anuală a unui program de vară pentru copiii cetățenilor din Republica Moldova aflați peste hotare, în scopul consolidării legăturilor emoționale cu țara de origine, potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora.

Tinerii din diasporă participă la diferite ateliere de muzică populară, istorie, cunosc oameni noi și personalități talentate din Republica Moldova, limba română și nu în ultimul rând ei doresc să viziteze locurile frumoase pe care le avem în Moldova.

Programul DOR – Diasporă*Origini*Reveniri se desfășoară sub patronajul Guvernului, fiind organizată anual de către Biroul pentru Relații cu Diaspora. Programul își propune să păstreze legăturile culturale și de identitate ale copiilor din diasporă cu țara care le este aproape de suflet - Republica Moldova. 

Stagiar: Dumitrița Gîrneț

Fotografii: Brd.gov.md

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.