Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Prima ediție ART with Me

Prima ediție ART with Me imprimare

12.09.2017  

Culoare, muzică live, bună dispoziție, socializare și multă creativitate. Toate acestea au fost prezente vineri, 8 septembrie 2017, la Muzeul Național de Artă al Moldovei la evenimentul caritabil „Art with Me”, organizat de Fundația Filantropică Medico-Socială ”Angelus Moldova” - Hospice Angelus Moldova.

Peste 100 de invitați au avut posibilitatea de a da frâu liber imaginației, aruncând culori pe hârtie, acompaniați de muzica celor de la Fundația Arta Vie, în cadrul evenimentului caritabil „Art with Me”, organizat de Hospice Angelus Moldova.

Participanții la eveniment au fost cei care și-au scos picturile la licitație la prețuri simbolice, iar banii colectați au fost direcționați pentru asigurarea continuității serviciilor gratuite de îngrijire paliativă la domiciliu care sunt oferite de Hospice Angelus Moldova.Cristina Cuciurca, Manager Departament Fundraising și Comunicare:
„Conceputul evenimentului a fost gândit încă din luna iulie, ideea a pornit de la o imagine plină de culoare cu un citat de a lui Tudor Arghezi în care spunea: „Atunci când dai un pic de culoare în viața ta, totul este posibil, chiar și irealul să-l trăiești". Și de aici a pornit ideea Art with me, mai apoi m-am gândit ce ar fi dacă noi am organiza un eveniment de muzică live bună și de socializare la un pahar cu vin și uite că am reușit să aducem această idee la realitate. Toată lumea este invitată, pentru că scopul este unul nobil, de a colecta fonduri  pentru susținerea persoanelor care suferă de diferite maladii incurabile. Este prima ediție a evenimentului și sper să decurgă totul bine și să putem să creștem la noi și noi ediții".Maria, pictor-voluntar:
„Particip la acest eveniment ca pictor voluntar, vreau să ajut oamenii să se apropie de artă și să fiu un mic ajutor pentru ei poate ca sfat, poate ca inspirație. De asemenea susțin și pe cei care necesită ajutor prin licitațiile care vor fi pe parcurs. Tabloul meu redă o livadă din Moldova, sau poate nu din Moldova, și un mare liliac. Această lucrare va fi un cadou".Patricia, pictor-voluntar:
„La acest eveniment am fost invitată de o colegă de grupă, mi-a spus ca ar fi plăcut să petrecem timpul în public, căci de obicei lucrăm singuri în atelier, și asta ne face să ne simțim câteodata prea singuri, iar datorită acestui eveniment, facem și un act de caritate. Încă nu m-am gândit la un nume pentru pictura mea, las publicul să decidă, iar ce ține de preț, este egal cu pofta de un grapefruit".

Evenimentul de caritate Art with me s-a incheiat cu licitația picturilor făcute pe sticlă și hârtie, iar sumele au fost cuprinse între 50 și 500 MDL. Datorită generozității publicului, Fundația Hospice Angelus Moldova poate în continuare să ofere servicii calificate gratuite de îngrijiri paliative persoanelor care suferă de maladii incurabile.   
Stagiar: Victoria Moldovanu

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.