Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Ciclismul mondial pentru prevenirea suicidului

Ciclismul mondial pentru prevenirea suicidului imprimare

12.09.2017  

De Ziua Mondială de Prevenire a suicidului, pe 10 septembrie, tinerii din Chișinău au organizat o cursă de ciclism, prin care și-au manifestat solidaritatea față de a preveni acest fenomen.

Voluntarii au pornit din scuarul Arcului de Triumf într-o cursă prin „inima" orașului și au avut drept scop să transmită un mesaj de încurajare, astfel, cicliștii au distribuit pliante despre metodele de prevenire a cazurilor de suicid.

„Viața are prioritate, indiferent de ce nu s-ar întâmpla. Toți avem un scop comun și anume să oferim ajutor, pentru că suicidul nu este o rezolvare", a spus un voluntar, ciclist.

Sloganul Zilei Mondiale pentru Prevenirea Suicidului din acest an este „Ia-ţi un minut să te informezi, s-ar putea să salvezi o viaţă", deoarece potrivit datelor, în jur de 500 de persoane mor anual prin suicid, în Republica Moldova. 

„O persoană care are gânduri de suicid poate fi observată prin faptul că scade interesul faţă de muncă, scade interesul faţă de familie, de relaţii şi persoana poate să se izoleze. Viața acestuia poate fi salvată, trebuie să ascultăm de două ori mai mult decât să vorbim atunci când comunicăm cu aceşti oameni", a spus psihologul, Liuba Ceban.

Astfel de curse s-au desfășurat concomitent în 40 de țări, dar în Republica Moldova acțiunea este pentru prima dată.

Alina Frunza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.