Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Republica Moldova la Bazarul Diplomatic de la Lisabona, ediția 2017

Republica Moldova la Bazarul Diplomatic de la Lisabona, ediția 2017 imprimare

20.11.2017  

La 17 și 18 noiembrie 2017, Republica Moldova a participat, la Lisabona, la Bazarul Diplomatic – un eveniment caritabil care s-a desfășurat în pavilionul principal al Centrului de Congrese din capitala portugheză, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa.

Bazarul Diplomatic de la Lisabona este organizat cu scop caritabil, iar fondurile colectate din vânzarea produselor expuse la standurile naționale ale țărilor participante vor fi oferite persoanelor vulnerabile, mai exact, instituțiilor care sprijină persoanele cu deficiențe fizice grave.

La ediția din acest an a târgului din capitala portugheză au participat un număr record de misiuni diplomatice, inclusiv Republica Moldova, iar fiecare țară a folosit evenimentul pentru a-și face cunoscute tradițiile culturale, de meșteșuguri și obiceiuri culinare, artizanat, produse cosmetice, bucate autentice etc.

La Bazarul Diplomatic ai astfel ocazia, pe de o parte, să-ți transformi ziua într-o minunată călătorie în jurul lumii, iar pe de alta, să participi la generoasa idee de a dărui din inimă o șansă persoanelor nevoiașe.

Este un eveniment unic caritabil, axat pe diversitatea internațională și bazat exclusiv pe voluntariat. S-a făcut atâta bine în aceste două zile!

S.A. „Viorica Cosmetic" - tot ce este mai bun în natură - a ajuns cu scop nobil și la Lisabona. Puritatea ecologică, forța naturală a plantelor s-a făcut remarcată și foarte apreciată și pe pământul lusitan. Seria nouă pentru nou-născuți „Bebeluş", șampoane hipoalergice, geluri de duș, uleiuri pentru masaj, măști pentru păr, creme pentru corp, creme de zi și de noapte pentru față - toate sunt fabricate din extrase ecologic pure, fără adaosuri, coloranți sau arome alergenice. Liniile „Viorica Grapes" şi „Viorica Spirulina" au fost un succes absolut la Bazarul Diplomatic!

La Lisabona a fost prezentă și delicioasa ciocolată „Rifero" pentru iubitorii de dulciuri care pun preț pe produsele naturale: AraKiss, Cleopatra, Merit, Sementia, Struguri de Moldova, prune în ciocolată „Perle negre", caise în ciocolată...

Uleiurile vegetale naturale „Lacrima de Aur" - o sursă mare de macro şi microelemente, aminoacizi, antioxidanți. Gustoase și sănătoase! Făina din semințe de dovleac, in, struguri - surse prețioase de vitamine și minerale, fibre și proteine.

Și produsele „Orhei-Vit" au fost apreciate la Lisabona: sucuri naturale pentru toate gusturile, magiunuri și gemuri din caise, prune, coacăză, căpșune, vișine etc.

Cei care au vizitat standul Republicii Moldova la Bazarul Diplomatic și au cumpărat ceaiurile din plante medicinale de la „DoctorFarm" - ceaiuri antioxidante, de detoxifiere, energizante, pentru diabetici - beneficiază cu siguranță de sănătate și plăcere! Plantele medicinale sunt crescute pe plantațiile din șară și sunt cultivate în condiții ecologice, astfel încât să aducă beneficii reale sănătății.

La Bazarul Diplomatic, ediția 2017, de la Lisabona a fost prezent și proiectul de succes al țării noastre în promovarea brandurilor autohtone „Din inimă. Branduri de Moldova": Georgette, Ponti, Vitalie Burlacu.

Marca „Vitalie Burlacu" a participat cu articole din piele naturală: portmonee, porta-chei și huse pentru cărți de vizită.

Papioanele unisex by „Ponti" au încântat ochii micilor vizitatori, iar frumoasele și elegantele sacoșe din pânză de la „Georgette" au au imprimat șarm standului Republicii Moldova, ca apoi să se plimbe elegant pe umerii vizitatoarelor.

Bineînţeles că Moldova, fiind tara vinului, a avut și vin! Suflet, trudă și dăruire. Tradiție şi símbol de ţară. Renaştere și victorie. Wine of Moldova. Rara Neagră.

Toți cumpărătorii au rămas cu amintiri frumoase de la Asociația Națională pentru Turismul Receptor al Republicii Moldova: insigne „Fii oaspetele nostru!", pixuri şi hărţi turistice ale Moldovei. ANTRIM - misiune îndeplinită!

Majoritatea produselor moldovenești au ajuns în Portugalia, la mii de kilometri distanţă de Patrie, cu ajutorul companiei de transport internaţional „Miloş Tur". Frumos gest!

Vă mulțumim tuturor din inimă pentru prezentă, participare, implicare, dăruire. Doar împreună reuşim! ❤

Au fost două zile de solidaritate, binefacere, contribuție, omenie și prietenie.

Doar avantaje!

Felicitări dnei Tamara Socolan, soţia Ambasadorului Republicii Moldova în Republica Portugheză, pentru iniţiativă, curaj şi perseverenţă! Multă muncă, un efort de apreciat şi un rezultat pe măsură! Bravo! Mulţumim! Muito obrigada!

Stella Verega, Portugalia

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.