Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Prima ediţie a evenimentului Bienala Diasporei va avea loc pe 26 decembrie

Prima ediţie a evenimentului Bienala Diasporei va avea loc pe 26 decembrie imprimare

04.12.2017  

Bienala Diasporei va avea loc la data de 26 decembrie, ora 18:00, or. Chișinău, în incinta Palatului Republicii, str. Maria Cebotari, 16.

Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat (BRD) organizează, în contextul sărbătorilor de iarnă - Bienala Diasporei, prima ediție - un eveniment de networking cu și pentru diasporă, care oferă o platformă de comunicare celor ce intenționează să revină acasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă și are drept scop promovarea și aprecierea persoanelor din diasporă care au obținut rezultate în diverse domenii de activitate.

Necesitatea organizării acestui eveniment vine din dorința de a crea un mecanism eficient de comunicare și colaborare între membrii diasporei, cât și de identificare a noilor talente din diasporă care au adus o plusvaloare societății noastre.

Prin intermediul acestui eveniment, BRD își propune identificarea și recunoașterea publică a persoanelor din diasporă care au obținut rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate; mediatizarea rezultatelor din diverse arii de activitate obținute de către membrii diasporei; promovarea și încurajarea migranților reveniți; intensificarea dialogului dintre Guvern și diasporă.

Invitați ai evenimentului vor fi înalți demnitari de Stat, reprezentanți ai diasporei, migranți reveniți, reprezentanți ai instituțiilor partenere.

Nominalizările pentru Bienala Diasporei, ediția 2017 sunt următoarele:

  1. Jurnaliști în diasporă (jurnaliști profesioniști sau amatori care au scris despre diasporă sau R. Moldova în afara țării)
  2. Medici fără frontiere;
  3. Din nou acasă (migranți reveniți care s-au remarcat în diverse domenii);
  4. DOR cu talent (participanți ai programului DOR care au reușit în diverse domenii promovând R.Moldova);
  5. Cu drag pentru acasă (băștinași implicați în Proiectul de dezvoltare locală MiDL).

Stimați membri ai diasporei, BRD vă invită să participați la Bienala Diasporei 2017 și să vă implicați în organizare, iar pentru a asigura o bună desfășurare a evenimentului vă rugăm să completați formularul de înregistrare.

IMPORTANT:

Formularul de participare la Bienala Diasporei 2017

Regulamentul Bienalei Diasporei 2017

Vom reveni în scurt timp și cu agenda Bienalei Diasporei 2017. Urmăriți pagina de Facebook a BRD și pagina oficială: www.brd.gov.md.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.