Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Gala „Topul Jurnaliștii anului” s-a desfăşurat la Chişinău

Gala „Topul Jurnaliștii anului” s-a desfăşurat la Chişinău imprimare

15.12.2017  

Pe 14 decembrie, Clubul de presă din Chișinău - Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Comitetul pentru Libertatea Presei (CLP) au desemnat jurnaliștii anului 2017, în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediția a XXIII-a, organizată la Chișinău.

Regulamentul de desemnare a câștigătorilor Topului „Jurnaliștii anului”, ediția a 23-a, a presupus monitorizarea presei de către 10 experți din societatea civilă și mass-media, care au propus la fiecare categorie, materiale ale jurnaliștilor, în baza criteriilor anunțate de CJI. Deasemena a fost şi un juriu constituit din 10 experți din societatea civilă și mass-media, desemnați de către CJI și CPL, care au evaluat materialele nominalizate. Laureații au fost aleși de 9 membri ai Consiliului de administrare al CJI și membrii Adunării fondatorilor CJI (care dețin 1 vot) din lista materialelor propuse de evaluatori. 

În acest context, vă propunem să urmăriţi care este topul jurnaliștii anului 2017:

- Editorial

Elena Cioina, Sănătate Info (www.e-sanatate.md)

- Investigație

Ziarul de Gardă
Iurie Sănduța, RISE Moldova
 
- Reportaj TV

Liuba Şevciuc, RISE Moldova
Alexandru Popescu, Radio Europa Liberă
 
- Reportaj presa scrisă
Natalia Petrusevici, ziarul SP, Bălți
 
- Longread (multimedia) 
Portalul Newsmaker
 
- Fotografie
Andrei Moraru, Oameni și Kilometri
 
Premii speciale: 
 
- Debutul anului
Oameni și Kilometri
 
- Evoluția anului
Portalul Diez
 
- Speranța anului
Svetlana Gore, TVR Moldova
 
- Cel mai bun blog
Elena Robu, www.elenarobu.md
 
- Jurnalism responsabil și semnalarea problemelor de sistem
Alina Radu, Ziarul de Gardă
 
- Jurnalism inovativ
RISE Moldova, Platforma RISE Leaks

Regulamentul după care a fost selectat câștigătorii poate fi accesat aici.
 
În cadrul galei, a fost înmânat și Premiul Național de Etică și Deontologie Profesională Jurnalistică, oferit de Consiliul de Presă, care în acest an i-a revenit Ziarului de Gardă, săptămânal de investigații jurnalistice.
 
Gala "Topul Jurnaliștii anului" se organizează anual, începând cu anul 1995, în cadrul Clubului de presă din Chișinău. Scopul principal al acestei acțiuni, care se înscrie în obiectivul de a contribui pe toate căile la consolidarea jurnalismului profesionist, este de a sprijini și încuraja eforturile jurnaliștilor de a face o presă de calitate, aderând la standardele profesionale internaționale.

Gala anuală a  clubului de presă s-a desfășurat cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău. 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.