Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Workshop-ul „All about fonts” într-o atmosferă prietenoasă cu oameni pasionaţi de designul grafic

Workshop-ul „All about fonts” într-o atmosferă prietenoasă cu oameni pasionaţi de designul grafic imprimare

05.02.2018  

La data de 2 februarie a avut loc Workshop-ul „All about fonts”, în care oamenii pasionaţi de designul grafic sau care abia fac primii paşi în acest domeniu au aflat utilizarea corectă a fonturilor, procesul de alegere, dar şi cele mai actuale informaţii despre care fonturi sunt în trend în anul 2018.

Cei prezenţi la eveniment au aflat despre fonturi în ansamblu, ce reprezintă o familie de fonturi, după ce principii se recomandă să le alegem şi cum sa le utilizăm ca să creăm o armonie vizuală, de unde să găsim fonturi gratuite şi cum să le instalăm.

Workshop-ul a fost condus de Ana Daraban- designer grafic, care are o experienţă în spate de peste 9 ani în acest domeniu şi trainer de instruire a softurilor grafice Adobe Photoshop şi Ilustrator.

„Evident că nu pot transmite în câteva ore o informaţie mult mai desfăşurată, dar vreau măcar să intrig şi totodată să provoc oamenii care doresc să afle cât mai multe lucruri, să cunoască importanţa cunoaşterii acestor teme, dacă pe viitor îşi doresc să activeze în acest domeniu a designului grafic”, a precizat trainer de instruire şi desingner grafic, Ana Daraban.

La prima vedere, utilizarea corectă a fonturilor şi procesul de alegere poate părea dificil, dar datorită trainerului de instruire tinerii au înţeles, în linii generale, rolul fonturilor şi contribuirea acestora la crearea lucrărilor grafice atrăgătoare.

„La noi în Moldova nu sunt atâtea Instituţii care ar oferi informaţii despre designul grafic, cu atât mai mult cursuri gratuite. În acest context este foarte util acest curs chiar şi pentru unii specialişti în acest domeniu, dar şi pentru începători. Mă bucur mult să fiu astăzi aici pentru ca am aflat multe lucruri, pe care cu siguranţă o să le aplic pe viitor”, a spus Alexei Dimitrov, designer poligrafic.

Evenimentul a avut loc in incinta bibliotecii Municipale Bogdan Petriceicu Haşdeu, în care s-au adunat oameni pasionaţi de designul grafic, petrecînd timpul util si totodată plăcut într-o atmosferă prietenoasă şi plină de voie bună.


Cristina Dogot

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.