Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Compania „Teleradio-Moldova” a lansat un studio de producție a filmelor documentare

Compania „Teleradio-Moldova” a lansat un studio de producție a filmelor documentare imprimare

20.02.2018  

La Chișinău a fost inaugurat un studiou de producție a filmelor documentare. Studio „TeleFilm - Chișinău are în componența sa oameni profesioniști, formați pe platourile Televiziunii Naționale.

Proiectul este susținut de partenerii europeni, iar studioul este condus de Mircea Surdu.

Prezent la inaugurarea oficială a studioului „TeleFilm - Chișinău” a fost și șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Acesta a remarcat importanța studioului de creație inaugurat atât pentru dezvoltarea cât și pentru protejarea patrimoniului cultural al Republicii Moldova.

În 2018, sunt planificate realizarea a peste zece filme. Aproximativ șase dintre acestea vor fi finanțate de Uniunea Europeană și Consiliul Europei în cadrul proiectului „Promovarea libertății și pluralismului mass-media în Republica Moldova”.

Realizarea acestui proiect a fost posibil datorită Companiei „Teleradio-Moldova”, echipei „TeleFilm - Chișinău” și, nu în ultimul rând, datorită asistenței oferite de Uniunea Europeană și Consiliul Europei.

Menționăm că „TeleFilm - Chișinău” a fost fondat în anul 1959, fiind o Asociație de creație, producătoare de filme artistice, documentare și filme-concert.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.