Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (VIDEO) Conferinţa educaţională cu Oana Moraru „Şcoala de ieri, copilul de astăzi şi lumea de mâine”

(VIDEO) Conferinţa educaţională cu Oana Moraru „Şcoala de ieri, copilul de astăzi şi lumea de mâine” imprimare

26.03.2018  

Pe 14 martie 2018, Liceul „Spiru Haret", în parteneriat cu Societatea „Limba Noastră cea Română”, a găzduit Conferinţa educaţională pentru profesori şi părinţi „Şcoala de ieri, copilul de astăzi şi lumea de mâine”, moderată de Oana Moraru, expert în educaţie şi manager la Şcoala Helikon, România.

Are o experiență de 20 de ani în învățământul privat și a sprijinit zeci de școli și grădinițe în procesul de autorizare și acreditare, încă din anul 2000. A format și consiliat echipe de profesori și educatori, a alcătuit oferte educaționale, programe alternative și sisteme de monitorizare a progresului școlar. 

Oana Moraru la Chişinău a avut două seminarii separate, unul cu profesorii, altul cu părinții. Subiectul abordat a fost: drumul de mâine al copiilor, despre cum familiile și școala pot lucra împreună şi despre ce contează astăzi, cu adevărat, în educația copiilor! 

„Peste 1500 de copii într-o școală publică pusă la punct din toate punctele de vedere. Am aflat că directorii au aici libertate să își angajeze singuri profesorii, își aleg echipa, au sprijinul foarte activ și direct al asociației de părinți.", a menţionat Oana Moraru.

De asemenea, au fost puse în discuţie cum își găsesc copiii drumul în viață? Cum se construiesc motivațiile adevărate, nevoia de a afla și bucuria de a face lucruri importante în viață ? Cum observ, aflu și onorez particularitățile copilului meu? Cum evaluez cine e copilul meu și încotro se îndreaptă el? Ce pot face eu, ca părinte, și ce pot face profesorii pentru devenirea lui? Cum suplinesc acasă ce nu reușește școala? 

A fost o întâlnire bazată pe întrebările celor prezenți, pe intervențiile lor directe și spontane, pornind de la convingerile sau conflictele sufletești pe care le au ca profesori sau părinți în fața noilor generații de copii.  

Oana Moraru este în prezent într-un turneu prin mai multe orașe cu acest seminar prin care vrea să educe cât mai mulți părinți și profesori. Urmăreşte scopul de a transforma mentalitatea oamenilor despre educaţia copiilor, pentru a ajunge la educația prezenței și a validării spiritului fiecărui copil (copilul învață cu plăcere).  

Întregul dialog poate fi vizionat mai sus! 

Sursă: Oana Moraru

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.