Prima pagină / Evenimente / Societate  /  (Foto) Unitatea Militară 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, a marcat cea de a 26-a aniversare de la formare

(Foto) Unitatea Militară 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, a marcat cea de a 26-a aniversare de la formare imprimare

02.04.2018  

Sâmbătă, 31 martie, curent, Unitatea Militară 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, a marcat cea de a 26-a aniversare de la formare.

La sărbătoare au fost prezenți foști comandanți ai unității, veterani, părinți, rude și prieteni ai militarilor, elevi de la 4 licee din capitală.

Festivitatea solemnă a început cu un mesaj de felicitare din partea conducerii DTC pentru întreg efectivul unității și membrii familiilor acestora.


„Pe parcursul celor 26 ani de activitate, ați demonstrat eforturi considerabile, devotament, onoare și abnegație în activitatea Dumneavoastră, îndeplinind cu cinste sarcina nobilă de pază şi apărare a sediilor misiunilor diplomatice și obiectivelor de importanță majoră.”, a menționat în discursul său colonel Mihail Ciubaciuc, prim-adjunct al comandantului, șef al Statului Major al Trupelor de Carabinieri.

Cu un cuvânt de felicitare și mulțumire, pentru păstrarea frumoaselor tradiții militare, a venit și primul comandant al unității, colonel în rezervă Valeriu Ceachir. Un sobor de preoți de la Mănăstirea "Sf. Mare muc. Teodor Tiron" din capitală a binecuvântat duhovnicește efectivul.

Cei mai destoinici militari și veterani ai unității au fost menționați cu distincții, premii bănești și diplome de onoare.
Conducerea DTC, conducerea unității și veteranii au depus flori la monumentul carabinierilor căzuți la datorie.

Solemnitatea ceremoniei în conformitate cu tradițiile militare a fost accentuată de Orchestra model a DTC și Corul de cameră "Credo".

Oaspeții prezenți la eveniment au fost surprinși de exercițiile demonstrative de luptă corp la corp și instrucție de front cu arma demostrate de efectivul unității, precum și expoziția de armament și mijloace speciale din dotare.

De asemenea, în cadrul unității a fost inaugurată sala de reabilitare psihologică. "Este o premieră pentru Trupele de Carabinieri și proiectul urmează să fie extins în toate unitățile militare ale DTC", a menționat locotenent major Irina Țurcan, șeful Direcției activitate psihologică a DTC.

Sărbătoarea a culminat cu un concert pentru militari și oaspeți cu participarea soliștilor Orchestrei-model, Corului de cameră "Credo" și interpreților autohtoni.

Pe parcursul a 26 de ani, efectivul unității militare 1002 a Trupelor de Carabinieri, îndeplinește cu cinste sarcinile de pază și apărare a misiunilor diplomatice și altor obiective de importanță majoră, educând în spiritul patriotic mai multe generații. 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.