Prima pagină / Evenimente / Societate  /  Eveniment: Conferința internațională „Egalitatea de gen pentru o societate durabilă”

Eveniment: Conferința internațională „Egalitatea de gen pentru o societate durabilă” imprimare

20.11.2012  

Fundaţia Est-Europeană în parteneriat cu mai multe organizații locale și internaționale, cu suportul financiar al Guvernului Suediei și companiei Gas Natural Fenosa în Moldova, reuneşte la Chişinău oficiali, diplomaţi, experţi, reprezentanţi ai lumii de afaceri şi ai mediului academic, mass-media pentru a promova prin pledoarie şi decizii egalitatea genurilor.

Conferinţa internaţională „Egalitatea de gen pentru o societate durabilă” organizată de Fundaţia Est-Europeană se desfăşoară la Chişinău, la 20 noiembrie 2012.

La conferinţa internaţională de la Chişinău participă Prim-ministrul Republicii Moldova, Vladimir Filat, Ambasadori, miniștri, reprezentanți ai instituțiilor de stat, unităţilor pentru politicile de gen din administraţia publică centrală, reprezentanți ai sectorului de afaceri, societății civile, comunității internaționale și diplomatice, experți independenți și mass-media.

Conferința are scopul de a promova egalitatea de gen în sfera publică și politică, în afaceri și în societatea civilă și de a oferi recomandări privind consolidarea rolului femeii în procesele de luare a deciziilor la nivel central și local. Evenimentul va cuprinde trei sesiuni tematice: (i) egalitatea de gen în societate; (ii) participarea femeilor în sfera politică și serviciul public; (iii) femeile în sfera de afaceri: realități, experiențe, tendințe.

Participanții examinează situația curentă și vor face schimb de experiență privind oportunitățile și provocările în domeniul abilitării femeilor în sfera politică, socială și economică. Dezbaterile din cadrul conferinței vor genera un document  final cu recomandări pentru acțiuni de urmat.

Agenda conferinţei poate fi vizualizată pe Comunciate.md.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.